Krimier

Krimigenren har i de seneste år oplevet en eksplosiv stigning i popularitet. Bestsellerlisterne (og bibliotekets reserveringskøer) er domineret af krimier, og det ser ikke ud til, at det ændrer sig lige foreløbigt. Tværtimod kommer der løbende nye subgenrer, som bygger videre på den traditionelle krimi. Det er dem, som vi sætter fokus på i dette tema.

En af de mest populære genrer foregår i vores egen baghave, det kolde nord. Genren har passende fået navnet nordic noir. Den er bl.a. kendetegnet ved at foregå i et tilsyneladende velfungerende velfærdssamfund, har et større fokus på realisme og er mere mørk i sin tone. Af store navne indenfor denne genre kan nævnes Arnaldur Indridason, Sara Blædel og Karin Alvtegen.

En anden form for krimi der har nydt stor popularitet er domestic noir, som bringer uhyggen og mysteriet indenfor hjemmets trygge rammer. I denne genre er det centrale omdrejningspunkt karakterernes privatliv og de tætte relationer. Det er bl.a. den amerikanske forfatter Gillian Flynn der med hendes bog ”Kvinden der forsvandt”, har gjort domestic noir til det nye sort indenfor krimigenren.

På denne temaside kan du gå mere i dybden med de forskellige subgenrer indenfor krimien. Vi giver dig også de bedste filmatiseringer samt en liste over verdens bedste kriminalromaner. Med andre ord kan du få stillet det værste krimifix lige her.

God fornøjelse!