Samfundsfag og økonomi

Til dig, der skriver opgave i de samfundsvidenskabelige fag.

Bisnode

Omfattende database, der indeholder informationer om virksomheder og detaljeret information om de 7.000 største danske virksomheder. Derudover finder du også grunddata på ca. 650.000 virksomheder & ca. 1 million personer hvoraf der ligger dybdegående biografier på 10.000 i den offentlige og private sektor. 
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find Bisnode her.

Danmarks Statistik - Statistik banken

Godt sted at gå hen, hvis du skal ud og finde konkrete informationer og datasæt til din opgave. Her kan du finde statistikker på lidt af hvert angående Danmark, vores samfund og indbyggere. Det kunne være emner angående miljø, levevilkår, priser og forbrug m.m. Det er gratis at bruge hjemmesiden. Du skal dog huske at referere til Statiskbanken, hvis du benytter deres informationer i din opgave.
Siden er frit tilgængelig - find Danmarks Statistik her.

Europa World Plus

Fremragende engelsksproget database, med information om mere end 250 lande og landeområder. Den dækker bredt indenfor emner som politik, historie, social og økonomisk udvikling.
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find Europa World Plus her  

europa.eu

europa.eu kan du finde en lange række forskellige rapporter, statistiker og andet, der handler om EU og de lande, der er en del af unionen. Dette er et godt sted at gå hen, hvis du har brug for viden omkring EU.
Siden er frit tilgængelig - find europa.nu her.

FNs digitale bibliotek

Dette er Forenede Nationers digitale bibliotek, hvor du her har mulighed for at finde alle digitale dokumenter fra FN, som fx alt lige fra stemmedata, taler, kort og andre dokumenter med åben adgang. Denne hjemmeside er et godt sted at gå hen, hvis du skal arbejde med FN eller lignende temaer i din opgave.
Siden er frit tilgængelig - find FNs digitale bibliotek her.

oecd.org

OECD (The Organisation for Economic Co-operation and Development) har en lange række af data fra en stor del af verdens lande. Disse data kan bl.a. være GDP, skat, uddannelse, landbrug osv. Det er derfor et godt sted at gå hen, for at finde de nyeste data om, hvordan et lands økonomiske og udviklingsmæssige situation er lige nu. Denne hjemme side kan være virkelig brugbar, hvis du skal sammenligne to lande med hinanden.
Siden er frit tilgængelig - find OECD her.

PressReader

Følg med i, hvad der rører sig ude i verden! Med ét klik har du adgang til mere end 5000 aviser og tidsskrifter udenlandske aviser fra 100 forskellige lande på 60 sprog. 
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find PressReader her.

Women's International Studies

Fyldig database, der indeholder en guldgrube af litteratur indenfor kønsforskningen, både som fuldtekst og referencer - et stærkt værktøj til søgning i international kønsforskningslitteratur inden for især humaniora og samfundsfag.
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find Women's International Studies her.