Værktøjer til din opgaveproces

Hvordan du går til opgaven, opsætning af litteraturliste samt retning af opgaven.

Alt dette kan du finde hjælp til på disse udvalgte hjemmesider. Se også studiebibliotekarens guide til din opgaveproces på bibliotekets hjemmeside

Du har fri adgang til alle sites i denne samling. Ud over de gratis sites, som du finder her på siden, giver biblioteket dig også adgang til en række betalingsbetalgte tjenester med et hav af værdifuld viden. Læs mere her om din adgang til de betalingsbelagte tjenester.

5 korte

Hjemmeside udviklet af Københavns Erhvervsakademi (KEA). På denne hjemmeside vil du kort blive præsenteret for 5 studierelevante emner: Kilder, noter, studielæsning, planlægning og research.

Du kan finde svar på og teknikker til, hvordan du uden for meget besvær kommer igennem lektier og opgaveskrivning. Det kunne fx være, hvordan du kommer igennem de mange siders tekst, du skal læse i forbindelse med din opgave.

Gå til 5 Korte.

Litteraturlisteautomaten

Et gratis værktøj fra bibliotekerne til hjælp med din litteraturliste.

Litteraturlisteautomaten er et værktøj, der skal være med til at gøre det nemmere for dig at udarbejde din litteraturliste, fordi vi ved, at litteraturlisten ofte volder studerende problemer i opgaveprocessen. 

Med Litteraturautomaten er der ikke behov for, at du skal kende den specifikke opsætning for en kildetype. Den fremviser selv, hvilke informationer den har behov for, så den kan opsætte kilden i litteraturlisten.

Litteraturlisteautomaten arbejder med referencestandarden APA 7. Det er den nyeste version af APA, der findes i øjeblikket (2020). Der er endnu ikke indarbejdet andre referencestandarder. Hvis din uddannelses retningslinjer for en opgave er, at du skal bruge en anden referencestandard, kan det anbefales at bruge Microsoft Words litteraturliste-funktion.

Gå til litteraturlisteautomaten.dk

Tjek ORD

En god hjemmeside, hvor du kan tjekke din tekst for ord, der er stavet forkert, og som stavekontrollen ikke reagerer på, da det er ord, der findes i det danske sprog, altså forvekslingsord. Det kan fx være ord som standart (fane) og standard (kvalitetsmæssigt niveau). Det er bare et eksempel på, hvordan du hurtigt og nemt kan undgå fejl i din tekst. 

Gå til tjekord.dk