Hvem er vi?

En fælles begejstring for litteratur!
Ordet er Løs er Hillerøds store årlige litteraturfestival, søsat i 2014 på initiativ af Hillerød Bibliotek. Det bærende fundament er et stærkt, tværfagligt samarbejde mellem biblioteket, Kulturhuset Klaverfabrikken, Grundtvigs Højskole og Hillerød Musikskole.

Festivalen er båret af en fælles begejstring for litteratur og for mødet mellem publikum, forfattere og kunstarter på tværs. Formålet er at give dig tankevækkende og uforglemmelige kulturoplevelser – både for dig der normalt ikke læser, og for dig der allerede elsker litteratur. Det gør vi ved at sætte rammerne for en hyggelig og underholdende dag, som viser hvad litteraturen, når den udfolder sig på nye og overraskende måder.

I efteråret 2020 skulle Ordet er Løs have været afholdt for 7. gang, men grundet Covid-19 er festivalen blev festivalen udskudt til 2. oktober 2021.
 

Øvrige lokale samarbejder 

Ordet er Løs er hele Hillerøds festival med en bred forankring i lokalmiljøet.

Dels inviterer vi hvert år partnere fra det lokale butiks- handels- og foreningsliv til at bidrage med aktiviteter, som et supplement til det professionelle sceneprogram. Fx samarbejder vi med Købmandsbutikken Jordnær, Salto samt Allerød Bog & Idé.

Dels arbejder vi strategisk og involverende med at gøre Ordet er Løs relevant for studerende og unge lokale kulturtalenter. I samarbejde med Hillerød Handelsgymnasium, Grundtvigs Højskole og den lokale sangskriverklub Red Hill Songwriters giver vi de unge mulighed for at møde festivalaktuelle forfattere og deltage i workshops, som styrker deres læring og talentudvikling.

Læring- og talentudviklingsaktiviteter til Ordet er Løs har bl.a.været støttet af Statens Kunstfond

Red Hill Songwriters