Ordet er Løs udskydes til efteråret

Hillerøds Litteraturfestival, ”Ordet er Løs”, bliver udskudt, da Hillerød Bibliotekerne og de øvrige samarbejdspartnere ikke kan stå inde for en forsvarlig afvikling af festivalen. Til gengæld udskydes festivalen til lørdag d. 2. oktober 2021.

8. maj skulle have været en dag i litteraturens tegn på Hillerød Bibliotek og Klaverfabrikken, men grundet fortsatte restriktioner i forbindelse med corona ser samarbejdsparterne bag festivalen sig ikke i stand til at afholde en festival, der giver publikum noget nær den oplevelse, som Ordet er Løs plejer at være garant for. Festivalen bliver udskudt til 2. oktober.

- Det er virkeligt ærgerligt at være nødt til at udskyde. Jeg havde set frem til at kunne holde festival, men med al den usikkerhed, der stadig er om forsamlingsloft, afstandskrav og øvrige restriktioner. Og derudover ikke mindst med risikoen for at skulle aflyse i sidste øjeblik, virker det som den rigtige beslutning, siger bibliotekets festivalleder, Ulla Merete Stangerup.

Hun siger videre, at det selvfølgelig er rigtig ærgerligt, at vi må aflyse 8. maj, men at vi heldigvis vil være i stand til at afholde festivalen med det stort set samme program i efteråret 2021.

- Heldigvis har vi aftalt med de fleste af forfatterne, at de er klar d. 2. oktober. Det er meget positivt set i lyset af den skuffelse, vi føler lige nu. Vi og vores samarbejdspartnere på Klaverfabrikken, Grundtvigs Højskole og Hillerød Musikskole ser derfor frem til efteråret, hvor vi forhåbentligt kan slå dørene op for fantastisk festivaloplevelse, siger Ulla Stangerup.

Billetter købt til arrangementet 8. maj bliver automatisk refunderet. Har man gemt sin billet fra Ordet er Løs d. 3. oktober 2020 kan man vælge at beholde den til den nye dato d. 2. oktober 2021 eller få pengene retur ved henvendelse til biblioteket (billet skal fremvises).