Maria Rasmussen og datteren Vigdis.

"Det hører sig til, når der er valg, at komme ned og mærke stemningen"

Omkring 250 gæster besøgte Hillerød Bibliotek, da der onsdag var valgdebat og fællesspisning

Demokrati, karrygryde og borgermøde. 

Det var ingredienserne for en vellykket valgdebat på Hillerød Bibliotek. I fællesskab med Grundtvigs Højskolen havde biblioteket arrangeret en lidt anderledes valgdebat, hvor der var fokus på, at borgerne skulle møde politikerne i øjenhøjde og have rig mulighed for at tale med dem ansigt til ansigt. Derfor foregik de to debatrunder på tre mindre scener med emnerne "Flygtninge/Integration", "Klima/Miljø" og "Sundhed/Velfærd". Mellem debatrunderne var der fællesspisning.  

- Det hører sig til, når der er valg at komme ned og mærke stemningen, og så er det dejligt praktisk, at der også er mad, når jeg kommer med et barn, sagde Maria Rasmussen, der var kommet ned på biblioteket med sin datter Vigdis. 
- Jeg får nyhedsbrevet fra Biblioteket, hvor jeg læste om arrangementet og syntes, det lød spændende. 

Elever fra Grundtvigs Højskole serverede maden for de mange fremmødte.

Skulle bare låne toilettet
Bolette Christensen var på Biblioteket sammen med sin datter Nicolina. De skulle egentlig bare ind for at låne toilettet, men blev hængende, fordi de mødte en bekendt, der fortalte dem, at der var valgarrangement. Hun valgte at gå hen til den scene, hvor emnerne var sundhed og velfærd. 


- Vi går meget op i politik, der vedrører sundhed og handicappede. Jeg synes, det var rigtig fint, som det foregik. Det var meget stille og roligt. Noget helt andet end hvad man ser i fjernsynet. Slet ingen diskussion, eller nogen der svinede hinanden til. Det var også godt, at der var god tid til spørgsmål fra salen, sagde Bolette Christensen.  

Det var bibliotekar Sarah Elizabeth Hvidberg, der var moderator på scenen, hvor politikerne debatterede emnerne sundhed og velfærd.

Det var bibliotekar Sarah Elizabeth Hvidberg, der var moderator på scenen, hvor politikerne debatterede emnerne sundhed og velfærd.

Et skønt bibliotek
Kirsten Nordkild Poulsen hørte debatten om flygtninge og integration. 

- Jeg synes, det er de vigtigste emner overhovedet i den her valgkamp. Det og så klimaet. Jeg synes, det var en fin debat. Vi var meget tæt på politikerne. Det var meget intimt. Det var godt. Jeg kommer til alt, der foregår hernede. Det er et skønt bibliotek, sagde Kirsten Nordkild Poulsen, der nød sin aftensmad sammen med en anden gæst, Karl-Emil Mathiasen, som var kommet for at høre debatterne om Flygtninge/Integration og Miljø/Klima.

- De hænger efter min mening sammen i forhold, hvor mange klima-flygtninge, der bliver i fremtiden, sagde Karl-Emil Mathiasen.

Det var litteraturformidler Thorbjørn Zeuthen Tirsted, der var moderator på debatten om flygtningen og integration.

Mere tiltrækkende end almindelige valgmøder
Hanne Gravgaard valgte at høre debatter om "Sundhed/Velfærd" og "Klima/Miljø".
- Det har været rigtig godt. Især det med, at der kun var fire i panelet, så der var plads til, at man kunne komme til orde fra salen. Jeg er kommet i dag, fordi jeg godt kan lide biblioteket. Jeg læser mange bøger, og så kan jeg godt lide konceptet med fællesspisning. Fordi der var tid mellem de to debatter, så fik jeg talt med nogle flere politikere, men også bekendte. Det var det, der gjorde det mere tiltrækkende end et almindeligt valgmøde, sagde Hanne Gravgaard. 
Forstander på Grundtvigs Højskole, Jakob Mejlhede Nielsen, var moderator på debatten om miljø og klima. 

Nedenfor kan du se videoer fra arrangementet.

Spørgsmål fra salen.

Stemning fra Vandrehallen.