Click and collect: Vi har åbent for udlån og aflevering i foyeren

Frem til 28. februar er Hillerød Bibliotekerne kun åben for aflevering og afhentning af reserverede materialer.

Lån og aflevering

På bibliotekerne i Hillerød og Skævinge afleverer, afhenter og låner du nu reserverede bøger i foyeren. Foyeren er åben i bibliotekets betjente åbningstid. De reserverede materialer står klar på hylderne og lånes via selvbetjening.

Vi har sørget for skiltning, afmærkning og sprit, så du kan afhente og aflevere på forsvarlig vis. Men hjælp os og hinanden med at overholde coronaretningslinjerne ved at være opmærksom på at holde afstand og vise hensyn til hinanden. 

Der er ikke adgang til selve biblioteksrummet, hvor man normalt går på jagt efter den næste læseoplevelse, og der er heller ikke personlig betjening på stedet, da det desværre ikke er tilladt at tage ophold. I stedet henviser vi til vores telefoniske betjening samt muligheden for at booke en bibliotekar via hjemmesiden. Vi hjælper meget gerne på afstand.

Du kan reservere materiale via hilbib.dk, APP’en Biblioteket, Bibliotek.dk, læsekompas.dk eller ved telefonisk henvendelse.

Du kan afhente reserveret materiale i følgende tidsrum:

Mandag - torsdag mellem kl. 10-18
Fredag og lørdag mellem kl. 10-14

Aflevering: Bogindkastet ved hovedindgangen er døgnåbent.

Skævinge

Aflevering: I Skævinge er bog-postkassen døgnåbent.

Afhentning: I Skævinge kan man afhente reserveringer i bibliotekets normale betjeningstid:

Mandag 12-18
Onsdag 12-18
Torsdag 9-15

Lokalhistorisk Arkiv

Lokalarkivet har åbent for henvendelser på mail og telefon.

Tirsdag 12.30-17.00

Henvendelse på telefon: 7232 5884 eller e-mail: lha@hillerod.dk

Gebyrer

Biblioteket indfører 14 dages gebyrfri periode for materialer med afleveringsfrist i perioden fra den 17. december til den 17. januar. Det betyder, at der først tillægges gebyrer på materialer med afleveringsfrist fra 1. februar. Skyldige gebyrer fra perioden før corona-lukningen fastholdes.   

Nye gebyrtakster fra den 1. februar 2021:
1-7 dage: 20 kr. for voksne / 5 kr. for børn
8-14 dage: 40 kr. for voksne / 10 kr. for børn
15-31 dage: 80 kr. for voksne / 40 kr. for børn
Mere end 32 dage: 230 kr. for voksne / 100 kr. for børn 

Book en bibliotekar

Som et nyt tilbud i lukkeperioden er det nu muligt for alle at booke en bibliotekar, som kan hjælpe telefonisk med blandt andet at finde materialer til studerende, inspiration til ebøger eller  anbefalinger til alle de fede film, du kan streame helt gratis via Filmstriben. Læs mere og book en tid.  

Lykkeposer

Lykkeposerne er et koncept til børnefamilier, som på mange måder minder om en måltidskasse bare med bøger. Lykkeposerne er til alle børnefamilier og vil derfor være fyldt med både børnebøger, spil, film, blade og gode sager til jer forældre. Læs mere og tilmeld din familie til Lykkeposeordningen lige her

Arrangementer

Alle arrangementer i januar og februar er aflyst som følge af det øgede smittetryk og regeringens retningslinjer, men vi håber på at kunne afholde de øvrige planlagte arrangementer fra marts og frem. Hold øje med hjemmesiden og bibliotekets facebookprofil, hvor vi løbende vil holde dig opdateret.

Digitale tilbud

Husk også, at det digitale bibliotek altid er åbent. Besøg hilbib.dk eller hent APP’en Biblioteket og få adgang til et overflødighedshorn af gode tilbud.