Hillerød Lokalhistoriske Samvirke

Vær med til at skabe historien om Hillerød

Der er godt nyt for dem med interesse for lokalhistorien i Hillerød. Et nyt online leksikon om Hillerød er nemlig lige på trapperne. Den 28. august klokken 10.00 er der informationsmøde i Kedelhuset om den nye hjemmeside, der skal drives og skabes af frivillige

I Hillerød er der stor interesse for lokalhistorien. Det vidner både de mange lokalhistoriske foreninger og den livlige debat i de lokalhistoriske grupper på Facebook om. Og nu får dem med lokalhistorisk interesse et helt nyt sted at søge hen. Lokalhistorisk Samvirke Hillerød er nemlig klar til at løfte sløret for et online leksikon om Hillerøds historie.

Lokalhistorisk Samvirke for Hillerød og Omegn, der ejer og står bag hjemmesiden, holder 28. august klokken 10.00 et informationsmøde i Kedelhuset på Fredensvej 12 B., hvor der bliver fortalt om formålet med siden. På dette møde er det også muligt at melde sig som frivillig. Det er nemlig meningen af siden, der indtil videre indeholder omkring 50 artikler, skal drives af frivillige kræfter. Alle, der har lyst til at beskæftige sig med lokalhistorien i Hillerød ved at skrive artikler, tage billeder eller hjælpe med det tekniske arbejde med at drive hjemmesiden, er derfor meget velkomne på informationsmødet.

En rig historie

Håbet er, at de indtil videre 50 artikler på kort tid skal vokse sig et rigt leksikon om hele Hillerøds historie ved hjælp af et korps af frivillige skribenter fra hele kommunen. Det er både muligt at skrive indlæg hjemmefra eller som en del af den redaktionsgruppe, der kommer til at have Hillerød Bibliotek som fast mødested.

”Hillerød Leksikon” er en hjemmeside, hvor historien om hele Hillerød Kommune hører hjemme. Siden er allerede online, men stadig under opbygning. 

- Vi håber, at rigtig mange vil hjælpe os med at udfolde historien om vores dejlige kommune, siger Asger Berg, der er formand for Hillerød Lokalhistoriske Forening.

Hensigten med Hillerød Leksikon er at skabe en digital platform, hvor borgere kan få kortfattet, pålidelig oplysning om emner inden for Hillerøds lokalhistorie, og løbende selv bidrage med oplysninger og materiale til udbygning af leksikonet. Der er altså tale om et dobbelt formål – både at inddrage interesserede borgere i det frivillige arbejde og at skabe et fælles forum med viden om Hillerød kommunes historie. 

Lokalhistorisk Samvirke for Hillerød og Omegn består af Lokalhistorisk Arkiv på Hillerød Bibliotek, Museum Nordsjælland, Museumsforeningen, Hillerød Lokalhistoriske Forening samt foreningerne, der driver arkiverne i Skævinge, Brødeskov og Alsønderup-Tjæreby.

Se hjemmesiden allerede nu på: www.hillerodleksikon.dk