Nanna Lybye, læseguide fra Frivilligcentret

Vær med til Guidet Fælleslæsning

Elsker du at læse skønlitteratur, men kan du savne nogle at dele oplevelsen med? Så er Guidet Fælleslæsning lige noget for dig.

Vi læser sammen

Fælleslæsning er et spændende format, hvor en gruppe på 10-12 personer henover 8 uger læser og diskuterer noveller og digte sammen.

Samtalerne galopperer afsted, men der er altid plads til alle. Det sørger læseguiden Nanna for, hun medbringer hver uge en novelle og et digt, som hun læser højt for gruppen. Undervejs i oplæsningen holder hun pauser, så deltagerne kan dele deres oplevelser og tanker, mens historien foregår.

Et trygt rum

De fleste oplever, at litteraturen på denne måde bliver større, end når de læser alene. Læsegruppen er også et rum, hvor der er stor opmærksomhed på det sociale, og det sker ofte, at folk knytter nye venskaber.

Nanna, som er tidligere jordemoder og er vant til at have med alle slags mennesker at gøre, har altid læst meget selv. Det seneste år har hun været læseguide for flere grupper. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med, der er heller ingen forberedelse. Der er 12 pladser i gruppen, og tilmelding er først til mølle.

Hvor og hvornår

Gruppen mødes i Hillerød Frivilligcenter (bag biblioteket) tirsdage kl. 15-17.

Første gang er d. 24. okt., sidste gang er d. 12. dec.

Tilmelding nødvendig, skriv til Thorbjørn Zeuthen Tirsted på thti@hillerod.dk