ULEDSAGET - når børn er på flugt alene

Fra mandag d. 14. oktober kan du opleve den gribende udstilling baseret på prisvindende tegneserie.

Hvordan er det at blive berøvet sit hjem og sin barndom? Hvordan er det at skulle forholde sig til ord som ”krig” og ”flygtning” selvom man endnu ikke er fyldt ti år? Det er nogle af de spørgsmål du måske kan blive klogere på i den nye udstilling ”ULEDSAGET”, der åbner i denne uge på Hillerød Bibliotek.

Udstillingen udspringer af tegneserieantologien af samme navn. Den gribende antologi er resultatet af mødet mellem fem af landet bedste tegneserieskabere og fem uledsagede mindreårige asylansøgere, der har fortalt dem deres historier.

Tegneserieantologien blev skabt i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic i 2017, men historierne er stadig højaktuelle. Konflikten i Syrien spidser mere og mere til, og tusindevis af børn risikerer at blive drevet på flugt.

Den tyrkiske premierminister truer med, at ”åbne portene til Europa” og slippe flygtningestrømmene løs. Den amerikanske præsident Donald Trump svarer tilbage ved at skrive på Twitter, at han vil ”fuldkommen ødelægge og udslette landets økonomi”.

I denne udstilling kan du få et blik unikt indblik, som skærer ind bag de bombastiske udmeldinger fra statsledere. Som ser krigen og flugten gennem børnenes øjne.

Tegneserieantologien blev i juni 2017 tildelt en pris af Carl Scharnbergs Uofficielle fond - læs mere om tilblivelsen her.

Udstillingen folder tegneserien ud og tilføjer en ekstra dimension, hvor publikum både får tegnernes vinkel på projektet, flotte billeder og viden om asyl og flygtninge.

Du kan opleve udstillingen frem til 15. november.