Statue af Sokrates. Foto: Colourbox

Sokratescafé med plads til alle

20.09.21
Hvis du går og spekulerer over livets store og små spørgsmål, og godt kunne tænke dig at dele dine tanker med andre, så er Sokratescaféen lige noget for dig. Første og tredje mandag i hver måned vil der være Sokrates-café i Stemningen på Hillerød Bibliotek fra 10-11.30

Spørgsmål og tanker flyver frit i Stemningen, når der er Sokratescafé, og alle er velkomne – alle slags tanker og alle slags mennesker. Det vigtigste er at lytte med empati uden at afbryde.

”Det er et givende varmt samvær med andre reflekterende mennesker, hvor man hver gang går derfra med et oplevelse af at være beriget med nye vinkler på dagens (i fællesskab) valgte emne - og med mange nye spændende eftertanker”, siger én af deltagere, som har været med siden Sokratescaféen åbnede på Hillerød Bibliotek i 2018.

I 2010 åbnede 78-årige Ellen Bick Asmussen den første café i Gilleleje. Siden er to cafeer kommet på bibliotek i Helsingør og Hillerød. ”Sokrates-café, som startede i U.S.A. , er blevet et verdensomspændende begreb, der har som målet at fremme medmenneskelig forståelse, aktiv lytning, empati, freden”, siger Ellen Bick Asmussen

 

For alle mennesker uanset baggrund

Når der er Sokratescafé på Hillerød Bibliotek, varierer spørgsmålenes karakter meget. Det kan være aktuelle emner som post-Corona eller krigen i Afghanistan? Men det kan også være højtflyvende filosofiske spørgsmål som: Hvad er skønhed? Hvad er ondskab? Hvad er det gode liv?

"Alle og enhver er velkomne. Det er bestemt ikke et krav at have en akademisk uddannelse. Faktisk er min oplevelse, at de mennesker, der har de klogeste erfaringer, ikke nødvendigvis kommer fra universitetet. Alle mennesker besidder visdom", siger Ellen Bick Asmussen.

Det siger deltagerne:

 

"Vil du træffe nye mennesker, der - som du - er nysgerrige og interesserede i at debattere emner, som rører sig i tiden, er Sokrates Debatforum måske lige noget for dig. Kom og vær' med, og se hvad du synes! "

 

”Det er både livsbekræftende og horisontudvidende for en gangs skyld at kunne debattere essentielle og tunge emner 2 gange om måneden med indsigtsfulde mennesker af begge køn og med vidt forskellig baggrund.”

 

Om Ellen Bick Asmussen:

 

Ellen Bick Asmussen blev født i New York City i 1943. Hun gik på FAME-skolen, hvor hun uddannede sig til dramatiker og skuespiller. Hun har også en bachelor i filosofi fra Aarhus Universitet. Flyttede til København i 1968. Gennem 40 år underviste hun i engelsk, filosofi og drama.