Bibliotekar Julie Feldskov Henriksen

Skal du skrive SOP eller SRP? Se med her!

Går du lige og mangler de sidste artikler til opgaveskrivningen? Hillerød Bibliotekerne gør dig klar til opgaven!

Bibliotekets side for studerende

Et godt sted at starte vil være på vores side for studerende. Der kan du finde alt om informationssøgning, kildekritik, plagiat m.m. Vi har også samlet en række hjemmesider og databaser, der kan hjælpe dig. De er frit tilgængelige og inddelt efter de fag, du har på din uddannelse. Kig også i vores e-ressourcer, som du har adgang til hjemmefra, hvis bare du bor i Hillerød Kommune. Siden giver dig mange gode redskaber til at komme godt igennem skrivningen af din opgave. Du finder siden på hilbib.dk/studerende

Biblioteksvagten

Biblioteksvagten er en onlinetjeneste, hvor du kan stille spørgsmål til en bibliotekar. Hvis du mangler informationer til din opgave, så kontakt Biblioteksvagten - du finder direkte kontakt til dem via den grønne boks i bunden af siden her. 

Ekurser.nu

Ekurser.nu er en hjemmeside, der tilbyder gratis kurser om en række forskellige emner, der knytter sig til IT. De har lavet kurser, der specifikt henvender sig til studerende, der søger information til opgaveskrivningen. Du finder siden her: ekurser.nu/find/studerende

Fem korte 

Fem korte er en app der er udviklet af Københavns Erhvervsakademi (KEA). På appen er der en kort præsentation af fem studierelevante emner: Kilder, noter, studielæsning, planlægning og research. Du kan finde svar på og teknikker til, hvordan du uden for meget besvær kommer igennem lektier og opgaveskrivning. Det kunne fx være, hvordan du kommer igennem de mange siders tekst, du skal læse i forbindelse med din opgave. Download appen, når du skal i gang med din opgave, allerhelst før.

Infomedia 

Infomedia er en artikeldatabase, der indeholder omkring 75 mio. artikler fra diverse danske aviser, fagblade og nyhedsbureauer. Normalt kan den kun bruges på biblioteket, men på grund af lukningen af bibliotekerne i forbindelse med coronavirus kan du nu benytte Infomedia hjemmefra. Du logger ind med dit cpr. nummer og din pinkode til biblioteket. Er du ikke meldt ind på biblioteket? Det er ikke noget problem. Du kan oprette dig som låner hjemmefra, bare du har dit NemID, og er fyldt 18 år. På vores side her, kan du læse mere om, hvordan du opretter dig som låner.

Du finder Infomedia på vores side her. NB! Du skal være borger i Hillerød Kommune og oprettet som låner på Hillerød Bibliotekerne for at få adgang. Bor du i en anden kommune, har du måske adgang gennem dit lokale biblioteket.

Et sidste godt råd er, at du husker at tjekke, hvilke e-ressourcer din uddannelse giver dig adgang til med dit UniLogin. Der er garanteret flere, end du tror!