Sofie Amalie Klougart_the boy
Sofie Amalie Klougart_the boy

Prisvindende fotograf udstiller i Vandrehallen

04.05.18
Sofie Amalie Klougart er udråbt til én af sin generations mest talentfulde fotografer. Nu kan hendes første separatudstilling "Kaldet – landskab for myter" opleves i Vandrehallen.

Igennem årene har mange velrenommerede fotografer været omring Grundtvigs Højskole i Hillerød, og dermed kastet stjernestøv over byen. Én af dem er den danske fotograf Sofie Amalie Klougart, der har været ansat som underviser på højskolen. Nu er hun tilbage i Hillerød. Denne gang i sin funktion som udøvende fotograf og billedkunstner – et arbejde, der har sikret hende en lang række priser og hædersanmærkninger.

Myter fra det hellige land
I Vandrehallen viser Klougart udstillingen, ”Kaldet – landskab for myter”, der præsenterer tekst og billeder fra Israel og Palæstina, som hun har indsamlet på rejser til det hellige land. Gennem det dokumentariske materiale undersøger udstillingen de mange forestillinger og fortællinger, som knytter sig til området. Det er en region af stor kulturel, politisk og religiøs betydning, men samtidig præget af krig og konflikt. Alligevel rejser tusindvis af mennesker hvert år til området både som turister og for at besøge jødiske, muslimske eller kristne helligdomme.

Et blandet billedsprog
Som det er kendetegnende for Klougart balancerer fotografierne mellem et dokumentarisk og et kunstnerisk billedsprog. Man vil derfor opleve storladne, æstetiske landskabsskildringer side om side med mere intime, flimrende detailstudier, der vidner om Klougarts fotojournalistiske baggrund. Ud over de fotografiske arbejder indeholder udstillingen også objekter, lyd og tekstværker.

Kaldet – et landskab for myter” blev vist  første gang på Fotografisk Center sidste år. Udstillingen vises i Vandrehallen fra d. 4. maj – d. 17. juni i anledning af Copenhagen Photo Festival.