Eva Botofte_Permafrost_Vild Maskine
Eva Botofte_Permafrost_Vild Maskine

Permafrost – novellesamling om civilisationens sidste outpost før Nordpolen

13.12.19
”På Svalbard kæmpede forfatteren sig op og ned ad de stenede fjelde, besøgte en kulmine, mødte et par isbjørne…”

På udstillingen Send til Tryk kan man opleve det lille fine bogværk ”Permafrost” skabt af forfatter og billedkunstner Eva Botofte. Novellesamlingen er udgivet af forlaget Vild Maskine, som her fortæller om bogens og forfatterens rejse:

”Da Eva Botofte for et par år siden fik mulighed for at komme til Svalbard, civilisationens sidste outpost før Nordpolen, vidste hun, at det netop var her, hun kunne virkeliggøre en gammel idé om at skrive en række fortællinger om mennesker, der af forskellige grunde havde vendt verden ryggen. Det er mennesker, der farer vild i livet og landskabet, i det øjeblik de træder uden for deres dør. På Svalbard kæmpede forfatteren sig op og ned ad de stenede fjelde, besøgte en kulmine, mødte et par isbjørne, interviewede de fastboende, sejlede på Isfjorden og samlede fossiler og knogler. Fortællingerne tager altså udgangspunkt i faktiske steder og landskaber, selvom handling og personer er fri fantasi.”

”Vild Maskine har valgt at lade billedkunstneren Zven Balslev stå for designet af omslaget. Han valgte at tage udgangspunkt i både stedet og bogens indhold; midnatssolen, der ikke kan slukkes, revnerne i den smeltende is, som med den røde farve får et dramatisk udtryk, og linjerne, der får skriften til at krakelere.”

Hvem er forlaget?
Vild Maskine er et nyere, mindre forlag, der udgiver skønlitteratur, herunder børne- og ungdomsbøger, samt biografiske bøger

Læs mere på forlagets hjemmeside.

Udstillingen vises til og med 12. januar 2020.

 

Eva Botofte_Permafrost_Vild Maskine
Materialer