Ordet er Løs: En festdag i litteraturens tegn

Det bliver en festdag i litteraturens tegn, når festivalen Ordet er Løs igen kan løbe af stablen lørdag d. 3. oktober

Hillerøds store tilbagevendende litteraturbegivenhed, ”Ordet er Løs”, bliver til noget i år! Atter kan man opleve en række af tidens største forfattere og kulturpersonligheder, og så bliver der som altid skruet op for hyggen og den gode stemning.

- Ordet er Løs” er sat i verden for at samle Hillerøds borgere om litteraturen og kunsten i en rammesætning, som først og fremmest skal være en hyggelig og social oplevelse. Dét at møde forfatterne live, at få sin bog signeret og måske være så heldig at få en sludder med sin yndlingsforfatter, er en utrolig vigtig del af oplevelsen, som vi ikke ønsker at gå på kompromis med. Derfor kan vi næsten ikke få armene ned over at kunne offentliggøre, at festivalen bliver til noget i år!, siger festivalleder og kulturformidler på Hillerød Bibliotekerne, Karen Elsebeth Jensen.

Aktuelle kunstere og lokal prisvinder
I år kan man møde både lokale og nationale forfattere og kunstnere, der ser på samtiden fra hver deres vinkel. Nogle af dem er optagede af, hvad det er for en fremtid, ”vi kigger ind i” her i den post-epidemiske æra. Det gælder eksempelvis forfatter Hanne-Vibeke Holst og teaterdirektør Anna Malzer, som mødes til Ordet er Løs for første gang.

- Allerede inden Corona havde vi et næsten færdigt program klar med en perlerække af virkelig gode og aktuelle navne. Det sjove er, at mange af dem i kølvandet på krisen har vist sig at have noget på hjerte, om den tid vi lever i. Fx oplever vi på biblioteket, at Hanne-Vibeke Hols's roman ”Som Pesten” fra 2017 bliver lånt ud som aldrig før, og Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer har nærmest fungeret som ordfører for kulturlivet i kampen for kunstens overlevelse under krisen, siger Karen Elsebeth Jensen

På festivalen kan man også møde Hillerødforfatteren Carsten Müller Nielsen, som netop har vundet DR’s Romanpris 2020.

- Jeg glæder mig meget til at opleve Carsten Müller Nielsen. Jeg synes, det er fantastisk flot, at vi har en lokal forfatter, som nu er strøget helt til tops på den litterære stjernehimmel. I det hele taget kan vi i Hillerød brøste os af mange dygtige forfattere med national rækkevidde - heriblandt krimiforfatterne Øbro & Tornbjerg samt tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, som vi også er stolte af, at kunne præsentere på årets festival, siger Karen Elsebeth Jensen.

Men det er bestemt ikke alt. På festivalprogrammet finder man også to af Danmarks absolutte litterære sværvægtere. Forfatterveteranen Ib Michael og digteren Pia Juul, der kommer kørende direkte ind på scenen med Poesiens Bus – Danmarks nye mobile lyrikcentral på hjul.

Spirende talenter og musikalske indslag
Traditionen tro byder festivalen også på indslag fra Hillerøds lokale sangskriverklub samt talentlinjerne på Hillerød Musikskole og Grundtvigs Højskole.

- På Klaverfabrikken er vi enormt glade for, at Ordet Er Løs også bliver til noget i år. Festivalen er et unikt samarbejde mellem en række af Hillerøds kulturinstitutioner og samtidig en stærk platform for mødet mellem musikken og det skrevne ord. Vi glæder os derfor til at kunne præsentere en lang række af regionens sangskrivertalenter i samspil med de spirende skrivetalenter og etablerede forfattere til Ordet Er Løs, siger Peder Raarup Jensen, der er leder på Klaverfabrikken.

Overordnet set byder Ordet er Løs på en vifte af kunstnermøder, samtaler, oplæsninger og musikalske indslag, som kan opleves fra scener på både Hillerød Bibliotek og Klaverfabrikken, hvor der er god plads til alle. Ordet er Løs er et fast samarbejde mellem Hillerød Bibliotek, Klaverfabrikken, Grundtvigs Højskole og Hillerød Musikskole.

Her er alle dem, du kan opleve til Ordet er Løs 2020:

Hanne-Vibeke Holst i samtale med Mungo Parks teaterdirektør Anna MalzerIb MichaelCarsten Müller Nielsen, krimiduoen Øbro & Tornbjerg i samtale med Hans Jørgen BonnichsenPia JuulSigne Gjessing og en bred palet Hillerøds skrive- og musiktalenter!

BILLETTER
125 kr. for studerende og biblioteksklubmedlemmer og 150 kr. for andre.