Ordet er Løs afslører sit spændende program

Se hovednavnene til årets litteraturfestival d. 7. oktober. Festivalen har offentliggjort årets program, som giver publikum mulighed for at sammensætte deres egen festival.

Der er mange veje igennem årets udgave af Ordet er Løs. Årets festival har nemlig tre scener + et oplevelsesrum, og der kommer til at foregå noget alle fire steder samtidig.

”Når jeg tænker på ordet festival, tænker jeg på en glad begivenhed, hvor der er masser af mennesker og mange aktiviteter. Netop det ønsker vi at skabe i år, hvor vi hele tiden sætter forskellige scener i gang, så publikum får mulighed for at sammensætte deres egen festival,” siger festivalleder Karen Elsebeth Jensen.

Årets hovednavne
Øverst på plakaten står provoforfatteren Morten Sabroe, der optræder med sin seneste bog Love me Do, som måske/måske ikke handler om hans kone. Sabroe tages under kærlig behandling, når den skarpe og kritiske journalist Nanna Goul fra Weekendavisen interviewer.

Skuespilleren Ghita Nørby deltager med bogen Der er aldrig for sent, som hun har skrevet sammen med havemanden Torben Thim. Det er en inspirerende fortælling om at finde inspiration til at starte forfra uanset, hvor langt man er henne i livet.

Forfatteren Jens Blendstrup fik sit store gennembrud med romanen Gud taler ud, hvor Gud bor i rækkehus, drikker lunkne øl, går i hvid undertrøje og generelt er i dårligt humør. Den morsomme roman skal nu filmatiseres, så vi har inviteret Jens og instruktøren Henrik Genz til en samtale om den svære kunst at overføre en bog til lærredet.

Indeni Madame Nielsen gemmer sig en af Danmarks mest interessante kunstnere: Helge Bille Nielsen aka Claus Beck-Nielsen. Igennem årene har Helge/Claus leget så meget med sin identitet i romaner, rejseskildringer, performances, teaterforestillinger og artikler (og én enkelt begravelse og én retssag), at der ikke rigtig længere er nogen, der ved, hvem der er hvem. For tiden optræder Helge/Claus under pseudonymet Madame Nielsen, hvor hun fejrer store sejre som romanforfatter.

Der er mange flere navne på programmet, som du kan se i sin fulde længde her på hjemmesiden. Du kan også hente et fysisk eksemplar af programmet på biblioteket.

Materialer
Reservér
  • Bog

Love me Do : roman

Af Morten Sabroe (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Det er aldrig for sent

Af Ghita Nørby, Torben Thim (2015)
Læs mere
Jens Blendstrup: Gud taler ud : roman
Reservér
  • Bog

Gud taler ud : roman

Af Jens Blendstrup (2004)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Invasionen : en fremmed i flygtningestrømmen : dannelsesroman

Af Madame Nielsen (f. 1963) (2016)
Læs mere