Christine og Pia glæder sig til samarbejdet med Sundhedsplejen

Nyt samarbejde med sundhedsplejen: Barselscafé på biblioteket

Hillerød Bibliotekerne og Sundhedsplejen indgår et nyt spændende samarbejde. Forældre på barsel kan fremover få råd og vejledning af både sundhedspersonale og bibliotekarer med speciale i småbørnsfamilier

I Hillerød Kommune er der heldigvis rigtig mange børnefamilier, der finder vej til biblioteket. Der er altid liv og god stemning i børnebiblioteket, hvor bibliotekarerne står klar til at hjælpe med anbefalinger af blandt andet bøger, puslespil, film og musik. Fremover vil familier med helt små børn også kunne få råd og vejledning af sundhedsfagligt personale, når biblioteket sammen med Sundhedsplejen holder Barselscafé fredage i ulige uger fra klokken 10-12.

- Sundhedsplejen glæder sig meget til samarbejdet med Biblioteket, da netop Biblioteket, som et fælles rum for alle borgere – og dermed også familier med spædbørn - tilbyder en afslappet og indbydende ramme, som kan være med til at spædbarnsforældre, som benytter ”Barselscaféen” bliver hængende og dermed kan møde andre forældre, som de ellers ikke ville have mødt, siger Vibeke Selch Laursen, der er sektionsleder i Sundhedsplejen. 

Sundhedsplejen har siden 2010 haft tilbuddet ”Åbent hus” til forældre med spædbørn. Tilbuddet, som er åbent 2 timer om ugen, har gennem årene holdt til på forskellige lokaliteter, senest i kælderen på Ålholmhjemmet og i beboerhuset ”Brohuset”, Østervang. Tilbuddet er nu omdøbt til ”Barselscafé” i anledning af at sundhedsplejen og biblioteket indgår i nyt samarbejde, som betyder at Barselscaféen holder til på Hillerød Bibliotek fredage i ulige uger, mens det gode samarbejde med ”Brohuset” fortsætter uforandret fredage i lige uger. Barselscaféen vil være åben kl. 10-12 og to sundhedsplejersker vil tage imod forældre, som har behov for en kortere vejledning eller undersøgelse omkring deres spædbarns trivsel. 

En stor gave

På Hillerød Bibliotekerne er der stor glæde over, at samarbejdet med Sundhedsplejen nu er en realitet.

- For os er det en stor gave, at vi nu har indgået et samarbejde med Sundhedsplejen. Ved tilbagevendende Barselscaféer kan vi trække på hinandens kompetencer og på den måde dele ud af vores viden om sprog, motorik, trivsel, pleje mm. Mange af vores interesseområder overlapper hinanden og den synergieffekt vi kan opnå ved et samarbejde vil være guld værd for alle småbørnsforældre i Hillerød, siger Christine Christensen, er er leder af børnebiblioteket.

Biblioteket kan ud over medarbejdernes viden og engagement tilbyde et neutralt og centralt rum, der forhåbentligt vil få endnu flere til at benytte både biblioteket og Sundhedsplejens fremragende tilbud.

- Børnebiblioteket er et sted for alle kommunens børn og voksne, og vi håber at samarbejdet vil invitere endnu flere småbørnsfamilier til at bruge bøger og læsning som en hyggestund sammen. Vi vil rigtig gerne vise, hvor let man kan lege med ord og læse sammen selv fra børnene er helt små og på den måde skabe en bogglæde hos de store og små. Første skridt er at få de små gæster ind på biblioteket, og her er samarbejdet med Sundhedsplejen helt perfekt, siger Christine Christensen.

Den første Barselscafé i rækken bliver afholdt den 28. oktober fra klokken 10-12. Det foregår i Kulturrummet på Hillerød Bibliotek. Der er ingen tilmelding.