Ny udstilling

20.09.19
Oplev udstillingen "Send til Tryk!" med spændende boghåndværk fra 9 små danske forlag - bl.a. 46 bogomslag skabt af maleren Per Kirkeby.

Kirkeby-omslagene vises sammen med andre udgivelser fra små danske forlag, hvor der er fokus på de visuelle og sanselige sider af bogen. Gennem prøvetryk, fraklip og forlæg til illustrationer, får man et fascinerende indblik i en bogudgivelses rejse fra idé over udførelse til endeligt resultat. Udstillingen dykker også ned i det særlige forhold, der ofte opstår mellem forlægger, forfatter og kunstner. Fx blev de mange bogomslag af Per Kirkeby skabt i de år, han var tilknyttet det lille, danske forlag Bebop. Der var her tale om et nært samarbejde mellem den danske stjernemaler og forlagets ejer Asger Schnack, som sendte alle manuskripter til gennemlæsning hos Kirkeby, inden det kunstneriske arbejde kunne begynde. 

Et andet eksempel, man kan opleve på udstillingen, er bogværket ”Dominique”, som blev til over et par rødvinsaftener på det lille forlag Korridor. Her samledes forfatteren (Monia Sander), forlæggeren (Simon Kristensen) og en 7-8 venner om at lave bøgerne, der både består af poesi, foto, drama og andre tekster fordelt i hæfter, foldere, plakater mm. Værket blev indstillet til bedømmelsen Verdens Smukkeste Bøger af Foreningen for Boghaandværk i 2016. 

Udstillingen løfter sløret for en lang række forunderlige fortællinger, der går bag om bogen: Om drøje udgivelsesprocesser, kreative samarbejdsformer og berigende kunstneriske fællesskaber på tværs af litteratur og billedkunst – altid med det overraskende og sanselige boghåndværk i centrum. 

FERNISERING
Udstillingen åbner lørdag d. 28. september med fernisering kl. 13-15. 

Vi byder på et glas vin, og åbningstalen holdes af Asger Schnack. Som mangeårig forlægger og redaktør for bl.a. Michael Strunge, Dan Turéll, Pia Juhl og andre store danske digtere, er han en klippestøtte i dansk litteratur.

Alle er velkomne!

Deltagende forlag: Arkiv for Detaljer, Asger Schnacks Forlag, Baggaardsbaroner, Ekbátana, Korridor, Pote Produktion, September Press, Uro, Vild Maskine og med særlig deltagelse af den kommende onlineboghandel Mikrofest. 

Udstillingen åbner i anledning af Ordet er Løs d. 5. oktober, hvor man kan møde forlagene på en bogmesse, og opleve en række af deres forfattere på scenen.

Læs mere her