Ny online læsekreds sætter fokus på klimabekymringer

En læsekreds for dig, hvis tanker kredser om klimakrisen.

Kan du også blive bekymret eller bange, når du tænker over konsekvenserne af klimakrisen? Har du også lagt mærke til, at det ikke går væk, hvis bare vi lader være med at tale om det? Kan du også nogle gange føle dig alene med dine bekymringer? Lige præcis det har filosof og klimaaktivist Esther Kjeldahl skrevet en fremragende bog om.

Den hedder ”Vi er sammen om at mærke det”. Og den skal vi selvfølgelig være sammen om at læse og sammen om at tale om. Den handler også om, hvordan debatten om klimaet ofte bliver fyldt med bebrejdelser, og om hvordan vi i stedet kan finde fællesskab i klimakampen.

Vi vil gerne byde velkommen til læsekredsen ”Sammen om klimakrisen”. Her vil vi hver onsdag i april og frem til midt i maj nysgerrigt og opmærksomt læse og diskutere Esther Kjeldahls bog og tale om de refleksioner, bogen og klimakrisen sætter i gang hos os. Vi læser et sted mellem tre og fem kapitler til hver gang, så der er plads til samtale og refleksion. Der vil også være andre klimarelaterede input undervejs.

Læsekredsen modereres af bibliotekar Ulla Stangerup sammen med Marie Schmidt fra Hillerød Klimanetværk.

Online i coronatid

Vi kan ikke mødes fysisk. Derfor foregår denne læsekreds udelukkende online. Vi har i månedsvis lært at mødes online, derfor ved vi, at vi kan skabe et stærkt og fortroligt rum. Vi hjælper dig gerne med at få styr på teknikken, hvis det driller.

Deltagelse

Hvis du gerne vil deltage, skal du sende en mail til bibliotek@hillerod.dk, så bliver du tilmeldt vores mailingliste. En gang om ugen vil du modtage et link, som leder dig direkte til mødestedet. 

Læsekredsen er blevet til i et samarbejde med Hillerød Klimanetværk og er for alle interesserede.

Første gang er onsdag den 7. april kl. 19.30-20.45.

Marie Schmidt fra Hillerød Klimanetværk holder bogen "Vi er sammen om at mærke det"
Marie Schmidt fra Hillerød Klimanetværk er med til at arrangere læsekredsen
11.03.21