rikke_macholm_biblioteksklubben_paa_tur.jpg
rikke_macholm_biblioteksklubben_paa_tur.jpg

”Min far var en værre spøgefugl”

16.05.19
Biblioteksklubben og Vandrehallen har været på tur i C4’s udstilling om den danske maler Niels Macholm

Niels Macholm var én af dansk kunsts helt store malere. Han levede fra 1915-1997 og er kendt for sin naivistiske og illustrative stil, som på underfundig vis fortæller om hverdagslivets eventyrlighed.

Ikke alle ved dog, at Niels Macholm også var far til Rikke Macholm, der i mange år har været aktiv i Hillerøds kommunalpolitik - de sidste par år som formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Det er hende, der sammen med broderen Peter Macholm har arrangeret den store retrospektive udstilling, som i øjeblikket kan opleves på C4 Videncenter.

I den anledning kunne medlemmer af biblioteksklubben forleden opleve Rikke Macholm vise rundt i udstillingen, der præsenterer en række af Niels Macholms største malerier og skraldekunstobjekter. Undervejs fortalte hun anekdoter om sin far, der både i livet og i kunsten beskæftigede sig med de store temaer i livet såsom kærlighed, familie, natur og eksistens. På mange af værkerne er Rikke Macholm selv portrætteret sammen med sin mor, bror og øvrige familiemedlemmer – altid i detaljerige omgivelser, der hylder hverdagen og glæden ved familielivet. Med stor viden og sympati for faderens skæve og utraditionelle facon gav Rikke Macholm et unikt indblik i en dansk kunstners liv, som har haft stor betydning for den folkelige udbredelse af billedkunst på hjemlig grund.

Humor, glæde og fantasi var nøgleordene for eftermiddagens ”møde” med den spøgefulde kunstner, der altid havde et glimt i øjet. Arrangementet var organiseret i samarbejde mellem Biblioteksklubben, bibliotekets kunsthal, Vandrehallen og C4 Videncenter.

Hvis man endnu ikke har set udstillingen, er der rig mulighed for at nå det endnu. Den vises sommeren over i C4’s åbningstider.

Læs mere her.

niels_macholm_biblioteksklubben_paa_tur.jpg