Jordi Savall dirigerer
Medici.tv

Medici.tv – mere end musik

13.09.19
Hillerød Bibliotekerne giver dig adgang til den klassiske musikkanal, Medici.tv, som byder på unikke musikoplevelser!

Slut med dåselyd, fnidredet billede og irriterende reklamer fra udvandede videokanaler! Klik i stedet her og se hvordan du får adgang til Medici.tv. Her kan du nyde verdenskendte orkestre præstere deres ypperste fra de smukkeste koncertsale og teatre i gnistrende klar billed- og lydkvalitet. Fri adgang med dit bibliotekslogin og uden begrænsning!

Enkelt og overskueligt

På Medici.tv kan du vælge mellem alt fra livekoncerter, dokumentarer, operaer, ballatter og mesterlære. Optagelserne er delt op i akter og satser, så det er let at navigere i.

Anbefalinger til barok scenekunst til tung romantik

Hvis du har en svaghed for barokmusik, vil jeg anbefale viola da gamba ekvilibristen, Jordi Savall, dirigere partier fra bl.a. Marain Marias mesterværk ”Alcione”. Musikken emmer af stemning, og billeder af antikke skove og dramatiske bølger flyder sammen til et dragende, og helt surrealistisk skuespil.

Savner du derimod at få rusket op i dit følelsesregister, så prøv blot med ouverturen fra Wagners opera ”Rienzi” ledet af Guiseppe Sinopoli. Selv efter to tre gange i træk er musikken som en rivende og forfriskende flod. Med sit undergangstema var Rienzi i øvrigt en af Adolf Hitlers foretrukne operaer af Wagner.

Rigtig god fornøjelse med Medici!