Medici – mere end musik

13.09.19
Hillerød Bibliotekernes klassiske musikkanal, Medici.tv, byder på unikke musikoplevelser!

Slut med dåselyd, fnidredet billede og irriterende reklamer fra udvandede videokanaler! Klik i stedet her og kom ind Hillerød Bibliotekernes musikkanal: Medici.tv. Her kan du nyde verdenskendte orkestre præstere deres ypperste fra de smukkeste koncertsale og teatre i gnistrende klar billed- og lydkvalitet. Helt gratis og uden begrænsning!

Enkelt og overskueligt
På Medici.tv kan du vælge mellem alt fra livekoncerter, dokumentarer, operaer, ballatter og mesterlære. Optagelserne er delt op i akter og satser, så det er let at navigere i.

Anbefalinger til barok scenekunst til tung romantik
Hvis du har en svaghed for barokmusik, vil jeg anbefale viola da gamba ekvilibristen, Jordi Savall, dirigere partier fra bl.a. Marain Marias mesterværk ”Alcione”. Musikken emmer af stemning, og billeder af antikke skove og dramatiske bølger flyder sammen til et dragende, og helt surrealistisk skuespil.

Savner du derimod at få rusket op i dit følelsesregister, så prøv blot med ouverturen fra Wagners opera ”Rienzi” ledet af Guiseppe Sinopoli. Selv efter to tre gange i træk er musikken som en rivende og forfriskende flod. Med sit undergangstema var Rienzi i øvrigt en af Adolf Hitlers foretrukne operaer af Wagner.

Rigtig god fornøjelse med Medici!