Noah og Svea

Læseposer til børnefamilier: Nu med online tilmelding

En travl hverdag kan være en hindring i at nå ned på biblioteket for mange børnefamilier, men i Hillerød er der en løsning. Man skal bare skrive en mail med ønsker, og så pakker en af bibliotekarerne en ”lykkepose” med bøger, der er lige til at hente

Har I mod på og lyst til at få en lykkepose gjort klar til afhentning, så tøv ikke med at oprette jer her. Som noget nyt tilbyder vi nu, at man kan oprette sig som "lykkepose-familie" online. Læs mere og tilmeld jer her.

Familen Brandt

Familien Brandt i Hillerød har nu hentet lykkeposer på biblioteket i snart fem år, og det har været en stor hjælp i forhold til børnenes læseglæde.

- Vi er vilde med lykkeposer! Vi skriver blot et par ord om børnenes interesser - og får 2 poser fyldt med skønne bøger. Børnene kaster sig over bøgerne, og derefter er der ro - læsero. Lykkeposerne har stimuleret vores børns læselyst rigtig meget, siger Camilla Brandt.

I alt den tid familien Brandt har hentet lykkeposerne, har det været bibliotekar Pia Nyberg, der har fundet bøgerne på hylderne, så hun ved efterhånden, hvad de forskellige familiemedlemmer har smag for. Hun husker tilbage på, hvordan hun i begyndelsen fandt papbøger til datteren Svea, og nu er det skolebøger, hun skal finde.

- Det jeg godt kan lide ved at samle lykkeposer er, at jeg med denne opgave mærker bibliotekaren i mig bringes i spil, siger Pia Nyberg.

God respons fra familien

Hun forklarer også, at jo mere dialog, der er mellem familien og bibliotekaren, desto bedre matcher indholdet i lykkeposerne med læserne.

- Det er jo unikt, at jeg nu har fundet bøger til den samme familie i over fire år, og jeg får hele tiden respons på de bøger, jeg finder fra Camilla (red. Moderen). Det gør det bare sjovere. Grunden til, at jeg godt kan lide at være bibliotekar, er, at jeg skal få den rigtige bog til at møde den rigtige læser. Helt simpelt. Det er det, jeg gør her. Jeg tror, det er derfor, jeg er vild med det, siger Pia Nyberg.

VIP-ordning

Konceptet med ”Lykkeposerne” startede op for syv år siden på Hillerød Bibliotekerne, og har lige siden været en stor succes.

- Vi startede konceptet, fordi vi kæmpede en kamp for at få børnefamilier herned, der gerne ville, men bare havde for travlt. Og det kender jeg også fra min egen hverdag. Så tænkte vi, hvordan kan vi komme dem i møde, så vi stadig lykkes med at få den rigtige bog hen til det rigtige barn? Siger Pia Nyberg og tilføjer:

- Så fandt vi på den her ”hente-service”. Det er sådan lidt VIP-agtigt. En skræddersyet luksusudgave, der passer til lige nøjagtig din familie.


Pia og Sofie er klar til at samle endnu flere Lykkeposer, det eneste man skal gøre, er at sende en mail til børnebiblioteket med, hvor man beskriver, hvad man godt kunne tænke sig for bøger, så samler bibliotekarerne det i en pose, gør det klar til afhentning og så er der bøger til hele familien. Tilmelding til Lykkeposerne kan ske ved henvendelse i børnebiblioteket, på tlf. 72325891 eller mail til bibliotek@hillerod.dk.
Tags