Postkort af bygningen på Torvet 3, 5 og 7. 1912
Ukendt fotograf

Kronprinsens mystiske nabo

03.08.18
Er du en lokalhistorisk Sherlock Holmes? Så har Lokalhistorisk Arkiv en opgave til dig...

Gåden om forretningen på Torvet 3

Lennart Weber, forfatter og frivillig ved Lokalhistorisk Arkiv, er faldet over nedenstående postkort med Hotel Kronprinsen på Torvet 5. Et tilsyneladende uskyldigt postkort, som gemmer på et lille mysterium... 

Postkort af Hotel Kronprinsen, Torvet 3 og 5

Hotel Kronprinsen, Torvet 5 og mystisk forretning, nr. 3. Postkort. Fotograf: ukendt, udateret.

Gåden er, hvilken forretning, man aner til venstre for Kronprinsen, dog kan være... På skiltet ved siden af udstillingsvinduet står der "Foto Artikler, Kodak & Agfa" samt ordene "...ndel" på skiltet over forretningen. 

Nærbillede af postkort, Torvet 3 - hvilken forretning er det?

Udsnit af postkort.

Mulige ledetråde

En ledetråd kan være, at der hænger - noget i dag ret så kuriøst - en cigarautomat på væggen. Så måske har der ligget en tobaksforretning i nr. 3, der også solgte fotoartikler. Eller kan det tænkes, at fotohandleren solgte tobak?

Postkort med Torvet 3, 5 og 7, år 1912.

Torvet 3, 5 og 7. Postkort. Fotograf: ukendt, stemplet 1912.

Et andet postkort, stemplet 1912, viser "Hotel Kronprindsen" med begge sideforretninger: "Kontantforretningen" til højre og den af mystik omgærdede forretning til venstre uden vejledende skilte! - Og er det ikke cigarutomaten fra forrige billede, som på det dette postkort hænger ved indgangsdøren? I så fald er automaten rykket til højre af den senere (eller samme?) fotoartikler- / tobakshandler?! - En anden ledetråd til dateringen af det øverste billede er spørgsmålet om, hvornår "Hotel Kronprindsen" mistede sit "d" "Kronprinsen",..   

Hvis du ved noget om den hemmelige forretning, må du gerne sende en mail til Lokalhistorisk Arkiv: lha@hillerod.dk