Bogomslag af Per Kirkeby_Asger Schnacks Forlag
Bogomslag af Per Kirkeby_Asger Schnacks Forlag

Per Kirkeby fangede bogens indre ”liv”

08.11.19
"Et omslag af Per Kirkeby er ikke bare et bogomslag, men et kunstværk i sig selv, inspireret af bogens indhold"

Asger Schnacks Forlag er ét af de små uafhængige forlag som viser boghåndværk frem på vores aktuelle udstilling Send til Tryk!. Her kan du få et indblik i forlægger Asger Schnacks tanker bag bidraget.

"Per Kirkeby havde en ualmindelig evne til at fange en bogs indre ”liv” og omplante sin egen læseoplevelse til billedet, som gerne breder sig over fire flader: forside, bagside og forreste og bageste flap. Har man en bog med omslag af Per Kirkeby i hånden, har man adgang til den særlige oplevelse, der kendetegner et værk af Per Kirkeby. Han sagde selv, at det var en lige så stor kunstnerisk indsats for ham at lave et bogomslag som et hvilket som helst andet værk, det være sig en tegning, en akvarel eller et maleri. Tag for eksempel hans omslag til J.P. Jacobsens novelle Mogens, hvor novellens handling er ”genfortalt” over omslagets på én gang opdelte og sammenhængende forløb." 

"Per Kirkeby (1938-2018) var knyttet til forlaget, allerede da det hed Swing, hvor han lavede seks omslag til forlaget, men i Bebop-perioden lavede han omslag til ikke mindre end 46 titler for forlaget." 

Hvem er forlaget?
Asger Schnacks Forlag begyndte som forlaget Swing i 1974-79, og efter en længere pause genopstod det som forlaget Bebop 2000-12. Efter endnu en kort pause skiftede det i 2014 navn til Asger Schnacks Forlag. Forlaget udgiver skønlitteratur og digte og repræsenterer navne som Pia Juul, Peter Laugesen, Pia Tafdrup og Dan Turéll.
Læs mere på forlagets hjemmeside.

Udstillingen kan ses i Vandrehallen til og med 12. januar 2020.

Materialer