Portræt af Anders Uhrskov

Kender du Anders Uhrskov? 

Lokalhistorisk Arkiv på Hillerød Bibliotek er ved at dykke ned i historien om manden, der grundlagde Museum Nordsjælland og var med til at gøre Hillerød Bibliotek til det, det er i dag

På trods af den enorme betydning Anders Uhrskov har haft for kulturlivet i Hillerød, så findes der overraskende lidt om ham her i arkivet. Det er vi nu ved at råde bod på i samarbejde med Uhrskovs efterkommere.

Men vi vil også meget gerne høre fra dig, hvis du ligger inde med bileder af Anders Uhrskov, og selvfølgelig også, hvis du har kendt Anders Uhrskov og kan fortælle os om ham.

Skriv i kommentarsporet eller på mail: simva@hillerod.dk

Om Anders Uhrskov

Anders Kristensen Uhrskov var folkelivsforsker, folkemindesamler, højskolemand og bibliotekar.

I 1904 flyttede han til Hillerød, hvor han bl.a. blev lærer for forfatteren Henrik Pontoppidans børn. Henrik Pontoppidan boede i en årrække i Hillerød.
Fra 1907-34 var han lærer på Frederiksborg Højskole, og skrev flere lærebøger til skolen.
Eftertiden kender ham dog mest som forfatter til mange bøger om Nordsjællands folkeliv og folkedigtning. Han var uhyre produktiv og initiativrig. I 1924 fik han oprettet Nordsjællandsk Folkemuseum (nu Museum Nordsjælland) og fik i 1926 flyttet husmandsstedet fra Laugø til Hillerød, hvor det i mange år stod på Jægerbakken. Fra 1933-51 var han bibliotekar ved Hillerød Folkebibliotek.

Født 30. December 1881 i Tørring ved Horsens
Død 29. November 1971 i Hillerød

Kilde: www.hilleroedleksikon.dk

Materialer