Julie skal hjælpe studerende i Hillerød

Julie Feldskov Henriksen er nyansat på Hillerød Bibliotek med fokus på at hjælpe de studerende i byen. Hendes egen vej gennem studiet var ikke snorlige, og derfor brænder hun for at hjælpe andre

- ”Måske var det bedre, om du fik en praktisk uddannelse”

- ”Det er nok for svært for dig”

Det var de reaktioner, som Julie Feldskov Henriksen som oftest fik fra både lærere i folkeskolen og sine forældre, når hun fortalte, at hun gerne ville læse videre. Julie havde nemlig svært ved at læse og skrive, og fandt i 10. klasse ud af, at hun er ordblind. Men hverken ordblinde-diagnosen, eller andres meninger om, hvad hun kunne, eller ikke kunne, fik hende til at opgive sin drøm.

- Jeg er stædig. Der er ikke nogen, der skal fortælle mig, at jeg ikke kan. Det skal folk ikke bestemme. Det skal jeg nok selv finde ud af, siger Julie Feldskov Henriksen.

Hun er netop blevet færdig med sin uddannelse i informationsstudier fra Københavns Universitet.

- Jeg har altid godt kunne lide informationssøgning og at organisere ting, så i begyndelsen troede jeg, at jeg skulle være informationsspecialist. Men så gik der et år og så savnede jeg at have med kultur at gøre.

Søgte til Hillerød for at hjælpe studerende
Julie bor i København, men søgte blandt andet stillingen på Hillerød Bibliotek, fordi hun blev tiltrukket af, at hun kunne være med til at skabe et nyt studiemiljø.

- Det tiltalte mig også rigtig meget, at jeg kunne være en del af et helt nyt indretningsprojekt, hvor vi skal skabe de bedst mulige rammer for de studerende i Hillerød her på biblioteket. Der skal være bedre plads til både gruppearbejde og enerum, hvor der er ro, siger Julie Feldskov Henriksen og tilføjer:

- Jeg kan generelt godt lide at hjælpe folk, men der ligger også det i det, at jeg selv har stået i en situation som studerende, hvor jeg ikke følte, at jeg fik nok information og hjælp. Derfor vil jeg gerne give nogle det tilbud, som jeg ikke selv havde dengang.

Julie har været en af de afgørende kræfter bag det nye studieunivers, som er kommet på Hillerød Biblioteks hjemmeside. Her kan de studerende blandt andet finde Julies artikel: ”9 gode råd til opgaveskrivningen”, men også en lang række andre gode artikler og links, der kan være nyttige, hvis du er i gang med en ungdomsuddannelse.

- Hjemmesiden er især rettet mod at hjælpe dem, der skal skrive opgave, og den er et godt sted at begynde. Hvis de studerende ikke finder svar på deres spørgsmål dér, så står jeg og min kollega Ingeborg klar til at hjælpe, siger Julie Feldskov Henriksen.

Knækkede læsekoden med fantasy
Indtil 8. klasse var bøger og læsning ikke noget, der interesserede Julie særligt meget, men så faldt hun over genren fantasy.

- Vi havde en lærer, der i begyndelsen af skoleåret sagde, at vi skulle have læst fem bøger, inden året var omme, og så havde jeg det sådan, at jeg lige så godt kunne få det overstået. Og da der så var gået 14 dage, havde jeg læst 13 bøger.

- Hvad skete der?

- Jeg knækkede bare læsekoden, og gik fra at læse meget langsomt til at læse på et ok højt niveau, og det gjorde det hele sjovere.

- Var der så en bestemt type bøger, du faldt for?

- Helt klart fantasy. Det er det stadig, selvom jeg prøver at være opdateret i forhold til forskellige genrer, så har fantasy en speciel plads i mit hjerte.

- Hvad er det, der gør det specielt?

- Da jeg først opdagede bøger og fantasy, var det bare det med at kunne drømme sig væk og ikke skulle sidde i den der kedelige hverdag, hvor jeg ikke forstod halvdelen af, hvad der blev snakket om, fordi jeg var ordblind og alting var svært.