Plantage af Annette Brogaard_Arkiv for Detaljer
Plantage af Annette Brogaard_Arkiv for Detaljer

"Hjerteskærende og genkendeligt"

25.10.19
Der var ingen tvivl om, at "Plantage" skulle antages, da Annette Brogaards manuskript landede hos Arkiv for Detaljer

Arkiv for Detaljer er ét af de små forlag, som viser boghåndværk frem på den aktuelle udstilling i Vandrehallen, Send til Tryk!. Her kan du få et indblik i forlægger Rikke Oberlin Flarups tanker bag forlagets bidrag ”Plantage”:

"Plantage" fra 2018 af Annette Brogaard er tre noveller, der kredser om sårbare relationer og tyngden af alt det usagte, der ofte findes mellem mennesker.

- Der var ingen tvivl om, at "Plantage" skulle antages, da manuskriptet landede hos Arkiv for Detaljer. Annettes skrivestil og de hjerteskærende og genkendelige tekster vakte begejstring med det samme, siger Rikke Oberlin Flarup.

Bogen er designet af grafiker Julie Plovgaard. I arbejdet med designet var det første, der blev diskuteret, bogens fysiske størrelse. Det var hele tiden klart, at der ikke ville blive tale om en tyk bog, men en bog helt uden ryg drukner nemt i mængden, så det blev hurtigt besluttet at lave en lille bog – en bog i lommestørrelse – med en smal ryg med plads til titlen.  I arbejdet med at designe omslaget var det vigtigt, at bogens visuelle udtryk afspejlede den samme minimalistiske stil som bogens indhold samtidig med, at den også skulle have blikfang og forholde sig til titlen "Plantage". Det blev til en lang række forslag, som hver især har mange kvaliteter. Valget faldt i sidste ende på det trekantede og hypnotiserende træ, der spejler sindstilstanden hos mange af karakterne i bogen.   

Hvem er forlaget?

Arkiv for Detaljer udgiver dansk og nordisk skønlitteratur samt tværæstetiske værker. Forlaget interesserer sig især for værker, der eksperimenterer med sprog og format og for bogen som objekt.
Læs mere på forlagets hjemmeside.

Udstillingen vises til og med 12. januar 2020.

Materialer