Hillerød Bibliotekerne er åben for udlån og aflevering

Fra mandag den 18. maj er Hillerød og Skævinge biblioteker åbne igen. Der er tale om en delvis åbning, hvor du kan aflevere og låne bøger. Vi glæder os til at byde dig velkommen tilbage og til, at Hillerøds borgere endelig kan forsynes sig med masser af gode bøger, film, spil og musik igen

Den delvise åbning betyder, at du igen har mulighed for at reservere materialer hjemmefra på hjemmesiden eller pr. telefon. Du kan også kigge forbi for at finde de materialer, som du ønsker at låne med hjem. Hvis du er i tvivl om, er du som altid velkommen til at spørge personalet, der står klar til at hjælpe.

Pr. 25. maj er det igen muligt at tage ophold på bibliotekerne. Det betyder eksempelvis, at det igen er muligt at læse din avis i Midtpunktet, tage en kop kaffe i automaten og fordybe dig i Mo Maja Moesgaards værker i Vandrehallen. Det er også igen muligt at hygge og lege i børnebiblioteket. 

Det er desværre endnu ikke muligt at bruge bibliotekets computere, studere til eksamen i biblioteksrummet eller bruge bibliotekets printere.

Et trygt besøg på biblioteket
Det er en ny situation for os alle, og derfor sætter vi skilte op på biblioteket, der forklarer og uddyber, hvordan du skal forholde dig på biblioteket i denne tid. Det vil også fremgå, hvor mange personer, der efter retningslinjerne må være i de enkelte rum. Vi har heldigvis rigeligt med plads, så der skulle være gode muligheder for at holde den nødvendige afstand, så både ansatte og gæster kan færdes trygt på biblioteket. Men husk at vise hensyn og hjælpe hinanden.

Vi opfordrer alle besøgende til ekstra god håndhygiejne. Der vil være håndsprit tilgængeligt, ligesom det vil være muligt at vaske hænder på de offentlige toiletter. Hvis der er noget, du er i tvivl om, er du mere end velkommen til at spørge personalet.

Bøger i stakkevis
På grund af bibliotekets lange lukkeperiode har bøger, som skal afleveres, hobet sig op i hjemmene.

For at kunne håndtere det store behov for at aflevere og sikre afstand, vil det være en hjælp, hvis ikke alle kommer mandag. Derfor vil der ikke være nogen gebyrer de næste 14 dage. Det gælder materiale med afleveringsfrist i perioden fra den 12. marts til den 31. maj. Det betyder, at der først tillægges gebyrer på materialer med afleveringsfrist fra 1. juni. Skyldige gebyrer fra perioden før corona-lukningen fastholdes.

De mange bøger, som vil komme hjem på samme tid, kommer til at udfordre bibliotekets hyldeplads. Så hold dig endelig ikke tilbage med at låne en god stak gode bøger med hjem . I løbet af den næste uge vil det også vælte ind med nye materialer, så vi forventer et stort og godt udvalg.

Bibliotekets åbningstid indtil videre
Åbningstiderne på Hillerød Bibliotek følger vores normale betjente åbningstid:

- Mandag-torsdag kl. 10-18.

- Fredag og lørdag kl. 10-14.

Det er indtil videre ikke tilladt at tilbyde selvbetjent adgang, hvilket betyder, at biblioteket er lukket om søndagen.

Åbningstiderne på Skævinge Bibliotek udvides indtil videre for at forbedre adgangen til biblioteket, så længe der lukket for selvbetjening. Åbningstiderne vil således være:

- Mandag og onsdag kl. 12-18.

- Torsdag kl. 9-15.

Der vil også fortsat være mulighed for at afhente materialer i Uvelse Dagli’brugs.