De frivillige bogvenner

Har du svært ved komme på biblioteket? Eller kender du en som har?

04.11.20
Så har du mulighed for at få en frivillig bogven, som går på biblioteket for dig.

Om Bogvenner

Bogvenner er et samarbejde mellem Ældre Sagen i Hillerød og Hillerød Bibliotek, der betyder, at du kan få en frivillig bogven, der går på biblioteket for dig.

Du og din bogven  aftaler, hvad du gerne vil låne, og så går den     frivillige på biblioteket og finder det til dig. Det er også den   frivillige, der afleverer det igen. Du får et lånerkort til           biblioteket med lånernummer og en kode. Du skal ikke betale gebyr, hvis bogen bliver afleveret for sent.

For at du kan få de bøger, der passer bedst til dig, er det en   rigtig god idé, at du og den frivillige taler sammen, både inden han eller hun henter bogen på biblioteket, og når den skal      afleveres igen. Ved at fortælle om din oplevelse med det, du har læst, kan I finde de helt rigtige bøger til dig.

De frivillige

De frivillige i projektet har fået en grundig introduktion til, hvordan man kan hjælpe med at finde den helt rigtige bog til dig. Den frivillige ved også, hvordan man bruger de forskellige former for lydbøger og e-bøger og kan hjælpe dig med at lære at bruge dem, hvis du har lyst til det. Selvom vi kalder det bogvenner, er der også mulighed for at  låne musik, film og blade.

Til det første møde med den frivillige er en af kontaktpersonerne med, så I kan blive præsenteret for hinanden. Som udgangspunkt får du besøg af din bogven hver 14. dag, men I aftaler selv, hvad der passer jer bedst.

Alle frivillige bliver udstyret med værnemidler og instrueret i Sundhedsstyrelsens vejledninger og anbefalinger i forbindelse med Covid-19.

Hvem kan få en bogven?

Du kan blive bogvært for en bogven, hvis du oplever, at det er vanskeligt for dig at komme på biblioteket fx på grund af sygdom eller manglende transportmuligheder.

Du skal have lyst til at læse, lytte eller se en film en gang i mellem.

Du skal være villig til at lade den frivillige gå på biblioteket for dig og komme hjem til dig med det, der er blevet lånt til dig.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du henvende dig til Pia Danielsen (piada@hillerod.dk) eller Ulla Stangerup (ulsta@hillerod.dk).