Foto: Hillerød Bibliotekerne
Foto: Hillerød Bibliotekerne

Glæde i kunsthallen

25.05.20
Så er der atter åbent i Vandrehallens udstilling

Der er så meget, jeg har glædet mig til, op til bibliotekets genåbning; at se savnede kollegaer og gæster og genoptage alt det arbejde, der måtte forlades i hast. Men som udstillingsleder har jeg selvfølgelig glædet mig allermest til at genåbne vores kunsthal og dermed udstillingen, ”Og planterne kravler mod toppen”  med Mo Maja Moesgaard. Udstillingen nåede kun at få 1,5 måned, før biblioteket lukkede ned, og det har været så trist både for kunstneren og de mange gæster, der har været afskåret fra at se udstillingen.

Kunsthallens placering i hjertet af biblioteket muliggør, at et stort antal gæster hver dag får suppleret deres besøg på biblioteket med en gratis kunstoplevelse på højt, professionelt niveau. Det er der ikke mange biblioteket, der kan tilbyde, men her i Hillerød er der både mange voksne og forælde med børn, som bruger tid med at gå på opdagelse i udstillingerne. Ofte giver det anledning til interessante snakke mellem de besøgende og de ansatte - særligt når udstillingerne vækker nysgerrighed ved fx at dykke ned i kendt stof fra litteraturens verden. Det er tilfældet med den nuværende udstilling, hvor kunstneren bl.a. har fortolket motiver fra kendte eventyr og børnefortællinger i papirklip, der samtidig kommenterer på tidens store spørgsmål om klima og fælles globalt ansvar.

Inden vi lukkede ned nåede ca. 200 skoleelever fra Hillerøds 5. klasser at besøge udstillingen. Her lærte de om, hvad kunstnerisk aktivisme vil sige, og hvordan man som barn har ret til at sige sin mening højt og gøre en forskel for sig selv og andre. Det er sådanne øjeblikke, der viser, hvad kunsthallen kan som oplevelses-og læringsrum her på biblioteket. Til inspirationn for både skoler, børn og de daglige gæster, der kommer her.

Har man endnu ikke fået set Mo Maja Moesgaards udstilling, er der god tid endnu. Den er nemlig blevet forlænget helt ind til d. 20. juni!

Du kan læse mere om udstillingen her.

Vel mødt i Vandrehallen igen:)