Malerier i Vandrehallen
Hoved-værker af Macholm & Devantier

Glæd dig til forårets og sommerens kunstudstillinger

Julen står for døren, og tagnisserne har tryllet kunsten væk i Vandrehallen. Heldigvis vender udstillingerne tilbage i det nye år!

På grund af den igangværende udskiftning af bibliotekets tag kan vi desværre ikke vise kunstudstillinger i Vandrehallen. Det betyder, at der vil være en lille pause i udstillingsprogrammet frem til februar, hvor vi til gengæld åbner med et brag af en udstilling og et ligeså iøjefaldende sæsonprogram!
 

”Hoved-værker” - Dialoger mellem Niels Macholm & Kristian Devantier

14. februar – 11. april 

OBS FORLÆNGET TIL D. 6. JUNI!  P.gr.a. den nuværende nedlukning er ferniseringen udskudt til lørdag d. 17. april. Der vil dog være adgang til udstillingen fra den dato, hvor biblioteket - og dermed kunsthallen - åbner igen.

Lørdag d. 13. februar slår vi dørene op for den længe ventede udstilling ”Hoved-værker” – en dialogudstilling med malerier og skulpturer af Niels Macholm (1915-1997) og samtidskunstneren Kristian Devantier (f. 1971). De to kunstnere mødes på tværs af tid og generation i en udstilling, der hylder hverdagen og det almenes teamtikker. Begge kunstnere sætter trumf på farverne, figurerne og fortællingerne i humoristiske og tankevækkende værker, der kredser om glæden ved livet, kærligheden og relationen til de mennesker, der står os nær. Udstillingen har samtidig til formål at udbrede kendskabet til Niels Macholm, der er én af vores væsentligste repræsentanter for et frit og folkeligt billedsprog med klare referencer til popkunsten.

Fernisering lørdag d. 17. april kl. 13-15
Åbningstalen holdes af Lars Kærulf Møller, pensioneret direktør for Bornholms Kunstmuseum. Gratis med adgangsbillet. Hold øje på hjemmesiden, når billetter frigives.

Absalon Kirkeby – I anledning af Grundtvigs Højskoles Fotofestival

OBS ÆNDREDE DATOER! UDSTILLINGEN VISES 13. JUNI - 31. JULI!

Vi kan ikke få hænderne ned over festivalsamarbejdet med Grundtvigs Højskole, som hvert år bringer nogle af de fremmeste danske fotokunstnere til Vandrehallen. 2021 er ingen undtagelse! Vi kan nemlig byde velkommen til Absalon Kirkeby, der allerede har slået sit navn godt og grundigt fast. I de seneste år har han opnået anerkendelse for sine gådefulde fotografiske værker, der som snapshots fra et sted mellem drøm og virkelighed prikker til beskuerens nysgerrighed og fantasi.

Fernisering lørdag d. 12. juni kl 13-15
Artist talk under Hillerød Fotofestival torsdag d. 24. juni kl. 17.00-18.00
 

Absalon Kirkeby


Yuko Takada Keller – "Flydende Univers"OBS UDSKUDT TIL 12. SEPTEMBER - 7. NOVEMBER

Det er en stor glæde at byde velkommen til den Japanske papir- og installationskunstner Yuko Takada Keller. Til udstillingen har hun skabt helt nye værker, der fantasifuldt leger med vores bevidsthed om tid og rum. I en nutid hvor de digitale oplevelser har vundet indpas - ikke mindst som en effekt af corona epidemien - tilbyder Keller et alternativt fysisk og sanseligt rum for kunstoplevelsen, hvor blikket trækkes opad i en himmel af håndlavede, skulpturelle mobiler. Disse bestå af titusinder af transparente papirstykker samlet i eventyrlige formationer, der svævende hænger ned fra Vandrehallens loft.
 

Fernisering lørdag d. 11. september kl. 13-15
Åbningstalen holdes af Ambassadøren for Den Japanske Ambassade i Danmark. Gratis med adgangsbillet. Hold øje på hjemmesiden, når billetter frigives.

Yuko Takada Keller_Leaf Dance