Foto af befrielsen i Hillerød, 1945
Befrielsen i Hillerød. Foto af hjørnet ved Møllestræde taget af Poul Lindebjerg Petersen

Foto-familien Lindebjerg

Familien Lindebjerg har nu i fem generationer drevet forretning i Hillerød. Første generation begyndte som glarmester i slutningen af 1800-tallet. Sønnen overtog siden forretningen, der siden har beskæftiget sig med fotografi

Når du træder ind i lokalerne ved fotoforretningen Click i Slotsgade 14, så er det måske ikke til at se med det blotte øje, men du træder faktisk ind i en af Hillerøds ældste familieejede forretninger. I hele fem generationer har familien Lindebjerg drevet forretning i Slotsgade. 

Her kan du læse historien om familien og se nogle af de mange fantastiske fotografier, hvor medlemmer af familien har stået både foran og bag linsen.

Andreas Henriksen Petersen

Glarmester Andreas Henriksen Petersen med hustruen Caroline Sofie og sønnen Carl Henrik Petersen. Foto stammer fra 1892. Fotografen er ukendt

Glarmester Andreas Henriksen Petersen var glarmester og havde værksted i gården til Slotsgade 12. Forretningen blev overtaget af sønnen Carl Henrik Petersen. Han drev forretning i Slotsgade 10. Han var udover sin gerning som glarmester en ivrig amatørfotograf. Mange af hans skønne billeder er nu i samlingen hos Hillerød Lokalhistorisk Arkiv. 

Carl Petersen

Foto af glarmesterbutikken i Slotsgade 10 taget af Carl Petersen i 1910.

Carl Petersen og hustruen Anne Birthe Lene fik to sønner. Poul og Stig Lindebjerg Petersen. Poul overtog faderens forretning. Omkring 1920 åbnede han en fotoforretning i Slotsgade. Forretningen eksisterede i mange år under navnet C.P. Foto. 

Poul Lindebjerg Petersen

På billedet ses fotobutikken i Slotsgade 10 i 1960'erne. Fotografiet er taget af sønnen Jan Lindebjerg Petersen.

Poul Lindebjerg Petersen tog blandt andet nogle fremragende billeder af befrielsesdagene i Hillerøds gader. 

Jan Lindebjerg Petersen

Efter Poul Lindebjerg Petersen overtog sønnen, Jan Lindebjerg Petersen, forretningen. Her ses han på et billede fra 1941. Fotografiet et taget af Poul Lindebjerg Petersen.

Jan Lindebjerg Petersen drev forretningen indtil 1990'erne, som sønnen Lars Lindebjerg siden overtog.

Butikken ligger i dag i Slotsgade 14. Fotografiet er taget af Henrik Bachmann.