Foredrag med dansk superhelte-legende

Tag superheltedragten på og bliv guidet gennem det fantastiske Marvel univers, når Hillerød Bibliotek 14. november får besøg af landets ypperste tegneserieekspert, Marvel Morten alias Morten Søndergaard

I Danmark er der én mand, der ved mere end alle andre når det kommer til superhelte, og især når det drejer sig om helte indenfor Marvel-universet. Han hedder Morten Søndergaard, men er bedre kendt som ”Marvel Morten”. Torsdag 14. oktober klokken 17.00 kommer han forbi Hillerød Bibliotek og deler ud af sin enorme viden.

Med dette års ”Avengers: Endgame” cementerede Marvel sig som kongerne af det hvide lærred, da filmen blev den mest indtjenende nogensinde. Filmen var også et foreløbigt punktum for denne fase af Marvel Cinematic Universe (MCU), som vender tilbage i 2020 med nye historier.

På skuldrene af giganter

De mange helte og historier fra de populære film er dog ikke hevet ud af den blå luft. De bygger på en lang og legendarisk udgivelseshistorie fra Marvel Comics, som blev grundlagt i 1939. Her skabte tegneseriegiganter som Stan Lee, Jack Kirby og Steve Ditko fundamentet for det MCU som vi kender i dag.

For at varme op til den næste fase af MCU kan du komme forbi Hillerød Bibliotek og høre Danmarks største Marvel nørd dele ud af sin ekspertviden. Marvel Morten vil tage os på en guidet tur gennem MCU, og fortælle om hvordan det hænger sammen med tegneserierne.

Marvel Morten har tidligere arbejdet som oversætter, brevkasseredaktør og medlem af redaktionen af de danske Marvel-udgivelser. Ud over det har han arbejdet i boghandlen Fantask og er i dag den ene halvdel af Supersnak – en podcast om bl.a. superhelte.

Hvis du bare har den mindste smule interesse i superhelte skal du komme til foredraget på Hillerød Bibliotek torsdag d. 14. november kl. 17-18. Det henvender sig til både unge og voksne. Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding.

Tags
Materialer