Den slags skal gøres i dagslys_Maja Elverkilde, Pote Produktion
Den slags skal gøres i dagslys_Maja Elverkilde, Pote Produktion

Et forfatterskab genopfundet i skoven

29.11.19
Forlægger og forfatter Maja Elverkilde for vild i livet og fandt sig selv igen dybt inde i den svenske skov

Maja Elverkilde står bag forlaget Pote Produktion, som er ét af de små forlag, der viser boghåndværk frem på vores aktuelle udstilling Send til Tryk!. Her kan du få et indblik i hendes tanker om at udgive bøger og om bogen ”Den slags skal gøres i dagslys”, som kan opleves på udstillingen:

”I 2013 flyttede jeg til Sverige, ind i et primitivt skovhus. Begyndte et nyt liv, alene med min lille dreng. Jeg drømte om frihed. Om at bo i naturen, med naturen. Om overenstemmelse mellem mine værdier og mine livsvalg. Jeg drømte om at turde findes i verden som hele mig. POTE PRODUKTION er min fabrik og mit eksperimentarium. Det er hele mit forfatterskab genopfundet i skoven, og det begyndte med hænderne. Hugge brænde, grave i haven, strikke, bage brød; jo mere hænderne arbejdede, jo mere voksede både modet og lysten. Pote Produktion findes, fordi mine hænder fik lov at forme ideen før hjernen slog den ned.”

”Den slags skal gøres i dagslys” er en kollektivroman om mennesker, der zigzagger forvildet i spændingsfeltet mellem klaustrofobi og ensomhed. Slutningen er skrevet med det benspænd, at jeg (i modsætning til i mine tidligere bøger) ville lade personerne komme fri af deres lammelse, og finde et lykkeligere ståsted i livet. Samtidig besluttede jeg at det ikke måtte være den klassiske 'mand-møder-kvinde'-forløsning. Derfor indgår alternative lykke-elementer som natsvømning, hemmelige familier, uventede pizzaforsamlinger og bløde, solgule joggingsæt – side om side med mere mystiske dukkepåvirkninger og skovforsvindinger.”

Hvem er forlaget?

Pote Produktion er et enmandsforlag skabt og drevet af Maja Elverkilde. Forlaget har en særlig forkærlighed for det håndlavede, så derfor er de fleste udgivelser håndgjorte. Pote Produktion brænder for autenticitet, fordybelse, naturen og friheden i arbejdet med udgivelser.

Læs mere på forlagets hjemmeside.

OBS Lørdag d. 30. november kan du møde Maja Elverkilde, som holder to workshops i bogbinding for henholdsvis børn og voksne. Læs mere her:

Sy en bog (for børn)
Japansk bogbinding (for voksne)


Udstillingen vises til og med 12. januar 2020.

 

Materialer