Tobias Trier
Tobias Trier

En dag hvor alt gik op i en højere enhed

09.10.19
Mange måneders forberedelser kulminerede i den bedste Ordet er Løs festival til dags dato. ”Jeg er sindssyg glad, ydmyg og lettet”…

Bibliotekets festivalleder Karen Elsebeth Jensen, fortæller her om sine oplevelser fra den 6. udgave af Ordet er Løs.

- Det gik rigtig godt i lørdags! Måske bedre end nogensinde. I år oplevede jeg en exceptionel god energi og lyst hos publikum til at gå på opdagelse i de mange indslag, som festivalprogrammet bød på. For os som arrangører var det særligt skønt at opleve, at publikum både viste interesse for de større, kendte navne som Helle Helle og Kaspar Colling Nielsen men også havde mod på at opleve nogle af de programindslag, som var nye for dem. Her tænker jeg særligt på mødet med de små uafhængige forlag og deres forfattere, som i den grad overraskede, og gav publikum både underholdende og tankevækkende litteraturopdagelser med hjem.

Shekufé T. Heiberg fra forlaget Uro


- Når dagen er omme er det vigtigste for os som festivalarrangører, at publikum har en god dag og føler, at de får valuta for deres forventninger. Jeg kan tydelig mærke forskel fra de første år, hvor programmet var spredt ud over flere dage, og foregik rundt omkring i byen. Det fungerede ikke helt optimalt. Fordelen ved at centralisere festivalen på biblioteket og Klaverfabrikken er, at vi nu kan give publikum en sammenhængende festivaloplevelse, hvor alt fra stemningen, programmet og maden er i top! Det bedste af det hele er, at de faste samarbejdspartnere – os (biblioteket), Klaverfabrikken, Grundtvigs Højskole og Hillerød Musikskole – alle føler et fælles værtskab. Jeg kan se, at vi fra år til år bliver bedre til at løfte den fælles opgave, om at skabe en fed kulturfestival for hele byen, hvor litteratur, musik, kunst og mad går op i en højere enhed. Her har vores øvrige samarbejdspartnere Salto Familiecafé, Jordnær (købmandscafé i Gadvang) og den lokale sangskriverklub Red Hill Songwriters også en stor og vigtig rolle at spille. Jeg synes, vi lykkedes med en virkelig god festival i år. Det giver masser af god energi til at tage fat på planlægningen af Ordet er Løs 2020.

Læs mere om Ordet er Løs.