Mysteriet om et menneske_Baggaardsbaroner
Mysteriet om et menneske_Baggaardsbaroner

En beretning om den absolutte frihed

15.11.19
"Mysteriet om et menneske er en flugt fra alt det, vi ikke kan flygte fra"

Baggaardsbaroner er ét af de små forlag, som viser boghåndværk frem på vores aktuelle udstilling Send til Tryk!. Her kan du få et indblik i forlæggernes tanker bag bidraget ”Mysteriet om et menneske”:

"I vinteren 2015 modtog forlaget et kaotisk og fragmenteret manuskript. Trods tekstens ufærdige karakter brændte dens nerve og forfatterens talent klart igennem. Et udgivelsesprojekt blev derfor påbegyndt i foråret, men under den tidligere redaktion modtog forlaget besked om, at forfatteren havde taget sit eget liv i en alder af 27. Efter et møde med forfatterens familie stod det klart, at alle parter ønskede projektet fulgt til dørs."

"I løbet af 2,5 år blev der arbejdet ihærdigt med forfatterens egne løse tekstbidder og brudstykker under et større detektivarbejde. Familie og venner hjalp med gamle facebookbeskeder, kærestebreve, notesbøger, mails, computernoter og sms’er, der blev gennemgået og siden indskrevet. Alle ord er forfatterens egne, remixet i overensstemmelse med forfatterens originale vision for udgivelsen."

"Uden tøven og uden blik for konsekvenser er hovedpersonen i konstant bevægelse, hele tiden i frit fald. Mysteriet om et menneske er en flugt fra alt det, vi ikke kan flygte fra. Dette er beretningen om den absolutte frihed."

Hvem er forlaget?

Baggaardsbaroner er et lille fremadstormende forlag, som i 2017 vandt Blixen-prisen for deres innovative måde at udgive bøger på. Deres forlagsarbejde er højst utraditionelt, og alle udgivelser er altid under pseudonym. Forlaget står bl.a. bag genudgivelsen af Danmarks første graphic novel ”Nekropolis”, som har opnået kultstatus blandt tegneserieentusiaster, og som også kan opleves på udstillingen.
Læs mere på forlagets hjemmeside.

Udstillingen vises til og med 12. januar 2020.

 

Materialer