Efterårets arrangementer på Biblioteket

På Hillerød Bibliotek byder efteråret på en række spændende tilbud, der har særligt fokus på aktiviteter for børn, kulturelle fællesskaber og optrædener fra stjerner fra både litteraturens og musikkens verden

I skrivende stund er dagene aftaget med en time og 33 minutter, sommeren er ved at gå på hæld og de brune blade er lige om hjørnet. Men vinterens komme betyder ikke, at Hillerød Bibliotek går i hi, eller at efterårets program bliver mindre farverigt.

Du kan hente hele programmet på biblioteket, eller som en interaktiv pdf lige her: PROGRAM. Billetter kan du købe under de enkelte arrangementer, som du finder her

I programmet er der masser af både pailletter, pangfarver og popmusik. Men selvfølgelig også læssevis af litterære lækkerier, kulturelle fællesskaber og aktiviteter for børn.

- Hillerøds børn skal være vilde med biblioteket, og som altid kan de glæde sig til en masse sjove og lærerige oplevelser. Vi har selvfølgelig særlig fokus på tiltag, der booster børns læselyst og kreative udfoldelse. Rigtig mange børnefamilier besøger os især i weekenden, hvor mange børn har haft stor glæde af at høre højtlæsninger med vores dygtige bibliotekarer. En succes vi derfor har besluttet at gentage hver lørdag formiddag hele efteråret. Ligeledes er alle børnefamilier og dagsinstitutioner altid velkomne i BØRNEVÆRKSTEDET, hvor de kan fordybe sig i en kreativ gør det selv aktivitet i bibliotekets betjente åbningstid, siger bibliotekschef, Stine Holmstrøm Have.

I efteråret gentager vi successen med ’Levende lørdage’, hvor vores børnebibliotekarer disker op med kreative overraskelser til børnefamilierne. Det kan for eksempel være en skattejagt, eller en oplæsning. Sikkert og vist er det dog, at Børnebibliotekets venlige og nysgerrige drage, Hilbert, kigger forbi. Derudover vil der også være optræden fra ’Skrot, Tuti og den magiske skraldespand’, Torsdagsfilmklub for de 11 til 14-årige, Fifa-mesterskab og mulighed for at møde bibliotekets læsehunde, Mo og Tobee.


Helle Helle og Elisabeth
I Oktober lægger bibliotekets scene til to af Danmarks helt store kvindelige stjerner i hver deres genre. Helle Helle, der er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris og en af Danmarks helt store nulevende forfattere, er hovednavnet på Hillerøds Litteraturfestival, Ordet er Løs. Årets festival, der løber af stablen 5. oktober, byder dog også på meget andet.

- Blandt andet kan man møde kunstnere, der sætter sig selv i spil ved at bruge deres eget liv og deres egne erfaringer. Det gør forfatter Karen Fastrup og musiker Tobias Trier. Man kan også møde forfattere, der skriver om, hvad der rører sig i samfundet, såsom Kaspar Colling Nielsen og Jonas Eika, siger bibliotekets kulturformidler Karen Elsebeth Jensen.

forfattere_Ordet er Løs.jpg

I slutningen af oktober får biblioteket besøg af musikeren, sangskriveren og forfatteren Elisabeth Gjerulff Nielsen, som åbner op for den personlige fortælling bag hendes mere end 40 år lange karriere, hvor hun havde flere store hits som solist i 80’erne og 90’erne, men også står bag mange af de sange, der gjorde Ray Dee Oh, Søs Fenger, Lis Søren og Sanne Salomonsen til stjerner.
Elisabeth


Kulturelle fællesskaber
Hvis du går og savner et fællesskab, hvor du med ligesindede kan dyrke dine lidenskaber i en afslappet atmosfære, så er Hillerød Bibliotek ikke til at komme udenom. Allerede i august har vi både fællesspisning, brætspilscafé og læsekredscafé.

- Biblioteket skabes af mennesker for mennesker, og vi elsker når biblioteket summer af liv, og forskelligheder mødes omkring kulturen, den demokratiske debat eller et godt måltid mad. Derfor har vi i dette efterår arrangeret flere kulturelle fællesskaber, men har også fokus på, at de borgerdrevne fællesskaber, der er spiret frem, fortsat trives, og at flere kan opstå, siger Stine Holmstrøm Have.  

Du kan hente hele programmet på biblioteket, eller som en interaktiv pdf lige her: PROGRAM. 

Billetterne til efterårets arrangementer kommer til salg onsdag d. 7. august. De kan købes på biblioteket, eller via bibliotekets hjemmeside ved de enkelte arrangementer, som du finder her.