Arkitekttegning af bibliotekets nye område
Arktekt-tegning

Det skal vores nye område hedde

Hillerød Bibliotekernes nye område har endelig fået et navn. Ud af ti gode forslag stemte flest af bibliotekets gæster og følgere på Facebook på "Fordybelsen"

Hillerød Bibliotekerne er i gang med en at lave en helt ny indretning, og vi er næsten færdige med det område, der i dag hedder ”Midtpunktet”. For at vi kunne komme helt i mål, skulle området også have et nyt navn, der var mere tidssvarende og dækkende for områdets formål og muligheder, og det skortede ikke på gode navneforslag, så vi havde brug for hjælp til at vælge det helt rigtige. Derfor lagde vi en afstemning på Facebook i sidste uge, og her var der slet ingen tvivl.

Næsten halvdelen af stemmerne gik til navnet "Fordybelsen".

Hvilket også passer fint til et område, hvor det overordnede formål er, at man skal kunne FORDYBE sig.

I den første del af rummet har vi avislæsebordet, hvor man gerne må knitre med sin morgenavis. Man må også gerne tale med sidemanden, hvis man falder over en særligt god artikel. Og hvis man vil have en god kop kaffe til sin avis, så er kaffeautomaten lige ved siden af. Ligeledes er der gode bløde loungestole, hvor du kan fordybe dig i en god bog eller bare slappe af.

Det fremgik af en ny brugerundersøgelse, at mange gæster savnede et område til fuldstændig ro og fordybelse. Derfor har vi opsat en lydtæt glasvæg og indrettet et stort stilleområde med masser af studiepladser og bløde møbler til de gæster, der gerne vil gå i dybden med en ekstra god artikel, eller forsvinde ind i en af vores mange spændende tidsskrifter. Hele området er mobilfrit.

I bibliotekets strategi fremgår det også, at biblioteket skal være et attraktivt sted for Hillerøds mange studerende. Derfor rummer det nye stilleområde også fem små rum – to individuelle og tre grupperum til 3-5 personer, og man må selvfølgelig gerne tale sammen inde i rummene, når døren er lukket.

Hele området står færdigt den 1. december, men vil åbne i etaper i løbet af september og oktober.