Den populære læsegruppe for ældre mænd tager endnu en omgang

Er du mand i alderen 65-75 år og i overgangen mellem arbejdsliv og pension, er en læsegruppe måske noget for dig?

Vi søger nye deltagere til en læsegruppe i Hillerød, der starter onsdag d. 4. Marts 2020, kl.13.00-15.00 på Hillerød Bibliotek i Christiansgade nr. 1. Læsegruppen mødes derefter ugentligt og 8 uger frem. Som deltager kommer du som du er og deltager som du vil. Du tilmelder dig læsegruppen ved at skrive til thti@hillerod.dk.

“Læs som mand” er et forskningssamarbejde, hvor formålet er at undersøge om fælleslæsning af klassisk og moderne skønlitteratur kan virke sundhedsfremmende, og give forøget mening og kvalitet i livet.

Citat fra en deltager: “Jeg får lov til at lære noget om andre og dele noget af mig selv”

Læsegrupperne er baseret på metoden ‘guidet fælleslæsning’ som er udviklet af Læseforeningen og har rod i den engelske organisation The Reader og deres arbejde med metoden shared reading. Deltagerne skal ikke forberede sig hjemmefra, men blot møde op med et nysgerrigt sind, og på stedet får man udleveret en novelle og et digt, som bliver læst højt af den erfarne læseguide og litteraturformidler, Thorbjørn Zeuthen Tirsted. 

- Deltagerne kommer til at få en række unikke litteraturoplevelser. Vi læser kun rigtig god litteratur, og hver enkelt læsning vil være unik, for den afhænger af deltagerne. Vi vil både læse kendte og mindre kendte forfatterskaber, så man vil få masser af inspiration med hjem, siger læseguiden Thorbjørn Zeuthen Tirsted.

Læs mere om projektet på hjemmesiden: www.laeseforeningen.dk.