Deltag i vores nye, særlige læsekreds

04.01.18
Otte biblioteker i Nordsjælland har oprettet en fælles læsekreds, hvor vi kun læser bøger af forfattere fra Nordsjælland.

Hillerød Bibliotekerne er med i et nyt initiativ, hvor otte biblioteker fra Nordsjælland opretter den fælles læsekreds ”Bøger fra Baghaven”.

I hele 2018 kan du dykke ned i bøger skrevet af forfattere, der stammer fra Nordsjælland. Vi skal bl.a. læse Dy Plambeck, Robert Zola Christensen og Simon Fruelund. Der deltager også en forfatter fra Hillerød, som skriver smukke, poetiske bøger. Han hedder Carsten Müller Nielsen, og vi starter læsekredsen med at kaste os ud i hans bog "Englen over din nabos hus", der handler om tidens og slægternes gang i et lille nordsjællandsk samfund. 

Som et ekstra krydderi har vi inviteret forfatterne med til læsekredsmøderne, så der kan opstå et spændende møde mellem læser og forfatter. Det fungerer sådan, at først mødes læsekredsen og diskuterer bogen, og derefter må forfatteren deltage i mødet. Her opstår den unikke mulighed, at man kan tale med forfatteren om den bog, man lige har læst!

Litteraturtræf på Kulturværftet
Læsekredsen slutter med et eksklusivt arrangement på Kulturværftet i Helsingør, hvor vi samler læsekredsene fra de otte kommuner. Til arrangementet kan I også møde de forfattere, I bedst har kunnet lide undervejs.

Hvis du gerne vil være med, skal du være hurtig. Der er nemlig kun 12 pladser i læsekredsen. De otte læsekredse bliver oprettet på hvert sit bibliotek, som på skift læser de samme bøger. Det er gratis at deltage i ”Bøger fra Baghaven” og det afsluttende arrangement er ligeledes gratis. Første mødegang er tirsdag 20/2, kl. 19 – 20.30. Du kan allerede tilmelde dig nu ved at skrive til laesekredse@hillerod.dk. Tilmeldingsfrist er 26/1-2018.

Baggrunden bag ”Bøger fra baghaven”
Formålet med ”Bøger fra baghaven” er at bibliotekerne ønsker at være med til at styrke og nære kendskabet til de lokale forfattere i Nordsjælland. ”Bøger fra baghaven” er første trin af et spirende projekt, hvor biblioteker i Nordsjælland samarbejder på tværs af kommunegrænser af lokal litteraturformidling.  Bøger fra Baghaven bliver tilbudt af bibliotekerne i Hillerød, Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Halsnæs og Helsingør. Man skal kan kun møde i sit eget bibliotek.

Herunder kan du se, hvilke bøger I skal læse undervejs, og du kan læse mere om læsekredsen her

Materialer
Reservér
  • Bog

Sommerhus : roman

Af Amalie Laulund Trudsø (2016)
Læs mere
Robert Zola Christensen: Balloner forbudt
Reservér
  • Bog

Balloner forbudt

Af Robert Zola Christensen (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Forestillinger om Ana Ivan : roman

Af Mikkel Rosengaard (f. 1987) (2016)
Læs mere
Carsten Müller Nielsen: Englen over din nabos hus
Reservér
  • Bog

Englen over din nabos hus

Af Carsten Müller Nielsen (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Pendlerne : roman

Af Simon Fruelund (2014)
Læs mere
Dy Plambeck: Mikael : roman
Reservér
  • Bog

Mikael : roman

Af Dy Plambeck (2014)
Læs mere
Peter Madsen (f. 1958): Valhalla : den samlede saga. Bind 1, Ulven er løs : Thors Brudefærd : Odins væddemål
Reservér
  • Tegneserie

Valhalla : den samlede saga. Bind 1, Ulven er løs : Thors Brudefærd : Odins væddemål

Af Peter Madsen (f. 1958) (2011)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den røde jord i Mzuzu

Af Trine Andersen (f. 1969) (2013)
Læs mere