Den Censurerede Forårsudstillin 2019
Den Censurerede Forårsudstillin 2019

Censurerede udstillinger er et hit!

21.01.19
Når Hillerød Kunstdage slår dørene op i weekenden 29. - 31. marts, vil Den Censurerede Forårsudstilling være ét af de helt store tilløbsstykker. Sådan er det også i resten af Danmark, hvor censurerede udstillinger vinder frem i mange byer.

Det helt unikke ved censurerede udstillinger er, at alle kan søge om optagelse. Derfor har den type udstillinger traditionelt set en mere demokratisk profil, som kan åbne dørene til den professionelle kunstverden for autodidakte og/eller kunstnere, der ikke har en uddannelse fra Kunstakademiet. Af samme grund er de censurerede udstillinger ofte mere folkelige og har et større publikum.

I Hillerød vises Den Censurerede Forårsudstilling for 13. gang i træk i 2019. Går man rundt med tanker om at søge om optagelse, bør man lægge vejen forbi biblioteket, som inviterer til informationsmøde på torsdag d. 24. januar. Læs mere her.

Er man ikke selv kunstner, men gerne vil vide, hvor i landet man kan besøge de forskellige censurerede udstillinger, så kommer der en liste her:

Hillerød
Charottenborg (København) 
Janusbygningen (Vestjylland)
Kunstnernes Påskeudstilling (Aarhus) 
Mississippi (Hvidbjerg, Thyholm)
Frederiksberg
Hvidovre
Limfjorden
Copenhagen Photo Festival
Nordkraftudstillingen (Aalborg)
Kunstpakhuset (Midtjylland)
Roskilde
Bornholm
 

Materialer