Forfatter Carsten Müller Nielsen
Foto: David Foli

Carsten Müller Nielsen

10.01.21
Hillerødforfatterens vilde rejse

I 2020 blev danskerne med ét præsenteret for et ganske anderledes og dybt originalt forfatterskab, da Carsten Müller Nielsen vandt DR Romanprisen 2020. Hos denne forfatter griber sproget, formen og fortællingen ind i hinanden, og der er altid mere på spil, end det første øjekast afslører.

Carsten Müller Nielsen er en sjældent original forfatter. Én roman er komponeret henover en symfoni, en anden indeholder ingen punktummer, to helt andre bøger er opslagsværker over fiktive dyr og planter ud fra et fiktivt udvælgelsesprincip. Og sådan kunne man blive ved. Det er legen med formen, nysgerrigheden over for det uventede og det rolige, sikre sprog, der især kendetegner denne forfatter.

Til Ordet er Løs går Carsten Müller Nielsen derfor – og naturligvis – på scenen med et legefuldt sind og med lyst til at udfordre formatet for det gængse forfatterarrangement. Vi udstyrer Carsten og hans samtalepartner med en hat fyldt med spørgsmål, som vi beder dem om at læse og besvare på skift.

Spørgsmålene i hatten beder vi på forhånd publikum om at finde på. Så her er mulighed for at få svar på det brændende spørgsmål, ”De døde fylder dagene med en smag af mønter” eller et af de andre fantasifulde værker har efterladt hos læseren.

Har du selv et spørgsmål, du ønsker Carsten Müller Nielsen skal svare på, kan du sende det hertil: thti@hillerod.dk.

Bag om kunstneren

Portræt af Carsten Müller Nielsen
Anmeldelse af ”De døde fylder dagene med en smag af mønter”

Praktisk

Sted: Vandrehallen kl. 14:45-15:45

NB Carsten Müller Nielsen er også på scenen i et oplæsningsarrangement i Kedelhuset kl. 13:00-14:15.  

Læs hele oplæsningsprogrammet her.

Materialer