Bolsjelæsning

Fra mandag d.17. maj, og løbet af de næste 14 dage, vil 71 børn fra Grønnevang Skole afd. Nødebo og Sophienborgskolen læse så meget som de kan!

Vi afholder nemlig Bolsjelæsning for Hillerøds 2. klasser 17. maj-31. maj 2021!

Og her gælder det om at få læst flest mulig bøger og få allerflest bolsjer i bolsjeglasset!

Se hvor meget I har læst

2. klasse – Grønnevang Skole, afd. Nødebo: 21.602 sider 

2.A – Sophienborgskolen: 41.433 sider 

2.B – Sophienborgskolen: 27.596 sider

Hvad går bolsjelæsning ud på?

Her på Børnebiblioteket ser vi det som vores fineste opgave at være med til at skabe et godt grundlag for børns læsefærdigheder. Og med bolsjelæsning får vi en rigtig god mulighed for at gøre netop det!  

Konceptet er helt enkelt, at børnene i løbet af 14 dage, skal læse så meget som de kan, derhjemme og i skolen. Hver klasse har fået et bolsjeglas, som de kreativt har dekoreret og givet tilbage til os, og for hver 50 sider, hver klasse læser, lægger vi 1 bolsje i deres bolsjeglas – og så gælder det om at få så mange bolsjer i glasset som muligt! Herudover skal hvert barn skrive ned i et bolsjeskema, hvilke gode bøger de har læst, ligesom de skal anbefale Mit Holdkæft bolsje, hvor hvert barn ganske kort skriver om den bedste bog, de har læst under bolsjelæsningen.

Når de 14 dage er gået, kårer vi bolsjelæsningens vinder, ved en reception fyldt med gode læseoverraskelser.  Og efterfølgende udstiller vi børnenes bolsjeglas og bedste boganbefalinger på Børnebiblioteket i 14 dage, så I alle kan komme ned og se de flotte bolsjeglas, og blive inspireret til at læse nye og endnu flere gode bøger.

Hele formålet med bolsjelæsning er, at børnene får nogle gode læseoplevelser, stimuleret deres nysgerrighed og interesse for læsning, og endelig får en masse læsetræning i perioden.  
 
Hvert barn skal læse på sit eget niveau. Det niveau, som passer bedst til det enkelte barns læsefærdigheder. På den måde håber vi, at alle børn kommer til at opleve at have succes som læser uanset læseniveau.

Bolsjeglas

De 3 klasser har hver især været virkelig kreative, og har forud for bolsjelæsningen dekoreret hver klasses eget flotte og personlige bolsjeglas.

Nødebo Skoles 2. klasse har dekoreret det fineste bolsjeglas med en bogorm, der som Midgårdsormen snor sig hele vejen rundt om jordkloden, alt imens den får læst en masse bøger undervejs! Mens Sophienborgskolens to 2. klasser har lavet et smukt bolsjeglas dekoreret med unikke bolsjer i alle regnbuens farver, samt et meget opfindsomt bolsjeglas fyldt med små bøger med spændende historier indeni!

Vi lægger i Børnebiblioteket 1 bolsje i hver klasses bolsjeglas, for hver 50 sider, der bliver læst. Bolsjeglassene vil løbende blive fyldt op under kampagnen og udstillet på Børnebiblioteket.

Tre patentglas fungerer som bolsjeglas med forskellige farverige dekorationer

Bolsjeskema og Mit holdkæft-bolsje

Hvert barn skriver ned i et bolsjeskema, hvilke gode bøger de har læst, og så anbefaler de også  Mit Holdkæft bolsje, hvor hvert barn ganske kort skriver om den bedste bog, de har læst under bolsjelæsningen. Lærerne returnerer Mit Holdkæft bolsje boganbefalingerne til os i Børnebiblioteket, når Bolsjelæsningen er slut.

Tidsforløb

Bolsjelæsningen løber fra mandag 17. maj – mandag 31. maj 2021

Fire gange i løbet af perioden sender lærerne resultatet af læsningen til os her på Børnebiblioteket: Torsdag 20. maj, mandag 24. maj, torsdag 27. maj, mandag 31. maj

Og så opdaterer vi løbende resultatet her på siden, så I kan følge med i hvordan bolsjelæsningen forløber.

Bolsjereception

Vi slutter af med en bolsjereception på Børnebiblioteket fredag 4. juni kl. 10-11, hvor vi kårer vinderen. Vi har også fundet på nogle overraskelser undervejs!

Udstilling på Børnebiblioteket

Vi udstiller klassernes bolsjeglas og de bedste ”Mit Holdkæft bolsje bøger” på Børnebiblioteket i 14 dage efter Bolsjereceptionen er slut, fra fredag d.4. juni – fredag d.18. juni. Herefter kan klasserne hente deres bolsjeglas med hjem til klassen. 

Vi ønsker rigtig god læselyst til alle 3 klasser, og glæder os til at se, hvor mange bøger I kan få læst på 14 dage! :)