Anna Rieder og Signe Gjessing

Hemmelighedsfuld og sitrende poesi

I år kører poesien helt bogstaveligt ind på Ordet er Løs scene når Poesiens Bus bringer to af dansk samtidslyriks stærke navne til Hillerød; digterne Signe Gjessing og Anna Rieder. 

Signe Gjessing er én af de nutidsdigtere, der har været med til at løfte dansk lyrik ind i en ny æra. Trods sine kun 28 årige år har hun allerede skabt stor opmærksomhed med sin særegne lyrik, der tager læseren med ind i et hemmelighedsfuldt univers, hvor tiden står stille. I mødet med Gjessings poesi må man bruge sine sanser som en opdagelsesrejsende uden kompas.

Anna Rieder er en anden af de unge, nye digtere, der med bare en enkelt udgivet digtsamling har formået at vække beundring og anerkendelse hos både anmeldere og læsere. Rieders digte forsøger at holde fast i virkeligheden ved at benævne den, og som læser bliver man blidt holdt fast af ordene, hvis betydninger vokser og bliver signifikante i de billeder, de danner.

Til Ordet er Løs har vi sat de to digtere i stævne til en samtale om poesi, det at være forfatter, sprogets evne til at forme verden og hvad der ellers trænger sig på. Mia Dalby Thorup fra Poesiens Bus moderer samtalen.

Signe Gjessing og Anna Rieder præsenteres af Poesiens Bus, der bringer poesi rundt til læserne i hele landet.

Bag om kunstnerne

Portræt af Signe Gjessing
Anbefaling af Signe Gjessing’s digtsamling ”Tractatus Philosophico-Poeticus"

Portræt af Anna Rieder
Anbefaling af Anna Rieder's "Hindebæger"

Praktisk

Sted: Vandrehallen (Biblioteket) kl. 13:00-14:15

Interviewer: Mia Dalby Thorup

NB Signe Gjessing er også på scenen i et oplæsningsarrangement i Kedelhuset kl. 16:15-17:15.
Læs hele oplæsningsprogrammet her 

Anna Rieder og Signe Gjessing
Foto af Anna Rieder: Charlie Hanghøj / Foto af Signe Gjessing: Foto: Gyldendal Presse
08.01.21