Alt om Ordet er Løs 2022

08.07.22
Litteraturfestival for alle!

Lørdag d. 1. oktober slår vi dørene op for Hillerøds store årlige litteraturbegivenhed for 8. år i træk! I år kræver det ingen adgangsbillet at deltage i festivalen, der byder på både prisvindende forfattere og litterære stjernefrø og har aktiviteter for både store og små.

Til dette års festival kan du opleve både skøn- og faglitterære forfattere, som favner nogle af samtidens vigtigste samtaleemner i deres litteratur. Et af årets temaer er skæbner og liv, der går under radaren, eller findes på kanten af den normale samfundsorden. Det er bl.a. omdrejningspunktet for Thomas Korsgaard – vinder af De Gyldne Laurbær 2022 – og Stine Askov, der begge kredser om dysfunktionelle familieforhold i hver deres tragikomiske fortællerunivers. Også køn og ligestilling er på dagsorden med forfatter og historiker Gry Jexen, der er højaktuel med det moderne opslagsværk ”Kvinde kend din historie”, som for nylig blev hædret med Læsernes Bogpris.

Som noget nyt byder vi også børnefamilier velkomne, når vi blænder op for en festlig familiekoncert med den muntre digter Jens Blendstrup og hans jazzorkester. Her får både børn og voksne serveret lyrik og jazz af højeste kvalitet i en skøn blanding af sjove rim og improviseret musik.

Derudover byder programmet på en farverig pamflet af endnu flere litteratur- kunst, og musikoplevelser, hvor man bl.a. kan deltage i kortspilskonkurrencen ”stik mig et digt”, lytte til Hillerøds lokale musik- og skrivetalenter og gå på opdagelse i udstillingen Danske Landskaber, af fotograf Jakob Hunosøe og forfatter Peder Frederik Jensen.

Traditionen tro kan du tage en pause med skøn økologisk mad, som kan købes i boden hos Salto Familiecafé.  

Arrangementerne opleves fra scener på både Hillerød Bibliotek og Klaverfabrikken.

Her er alle dem, du kan opleve til Ordet er Løs 2022:

Thomas Korsgaard, Gry Jexen, Stine Askov, Peder Frederik Jensen, Jens Blendstrup feat. Jeppe Zeeberg & Oliver Laumann, Christel Sunesen (Forlaget Ekbátana) og en bred palette af Hillerøds skrive- og musiktalenter.

Programbeskrivelser vil snart være klar og under Ordet er Løs på bibliotekets hjemmeside.

Tid, sted og adgang

Festivalen finder sted på Hillerød Hovedbibliotek og Kulturhuset Klaverfabrikken lørdag d. 1. oktober 2022 fra kl. 11-17.

Det er gratis at deltage, og der kræves ingen forudbestilte pladser.

Du kan følge Ordet er Løs på bibliotekets hjemmeside samt på Facebook og Instagram, hvor vi løbende uploader forfatterportrætter og giver forsmag på de mange forskellige oplevelser, der venter. 

Ordet er Løs er et samarbejde mellem Hillerød Bibliotek, Klaverfabrikken, Grundtvigs Højskole og Hillerød Musikskole.

Ordet er løs logo