Sne

10 decembernyheder

01.12.17
For sidste gang ruller bibliotekets månedlige nyheder over skærmen. Du får to håndfulde gode ideer til læsning og kigning i julemåneden - og de er så godt som blottet for grangrene.

Vi søsatte i sin tid de månedlige "10 nye materialer", fordi listerne med nye materialer ikke fungerede på den - dengang - nye hjemmeside. I mellemtiden er listerne kommet til at fungere, så du kan tjekke, hvad der er nyt på hylderne her. Derfor er det sidste gang, vi præsenterer et lille udvalg af nyt i biblioteket.

Denne takke-og afskedsforestilling giver dig nogle gode ideer til, hvad du kan læse og se i vinterens løb.

De voksne kan glæde sig til mange gode romaner - selv glæder jeg mig til en ny, gammeldags "who-dunnit"-krimi, som oven i købet foregår på Det Kgl. Bibliotek, og til den underholdende bog om at det "eddermame er svært at have et ægteskab kørende med en mand, som sover i et trykluftkammer i garagen for at forbedre sit iltoptag"

For de unge kommer der endnu en rigtigt god YA-roman af Jay Asher (og i den er der faktisk lidt jul), og de små kan se frem til en ny billedbog om Frø, Gris og Lille Bjørn - om at overnatte ude. Den er skrevet af Velthuis - en af mine billedbogsfavoritter.

På voksenfagbogshylderne kommer der blandt andet bøger af to livskloge kvinder. Fru Magnusson rydder op i sine ting efter et langt liv, og Britt Bendixen fortæller om et liv i dansens verden.

Børnene kan blive kloge på livet og personerne i Mumidalen, og så kommer der - efter mange år - en ny bog om julen rundt om i verden.

Endelig kan du være totalt u-julet og se en blue-ray med Wonder Woman eller nyde den nye film "Ronja"; den er bygget på Astrid Lindgrens Ronja-figur og lavet af endnu en Miyazaki - nemlig Goro, som er søn af den fantastisk Hayao Miyazaki. Det kan kun blive godt!

Jeg ved godt, hvad jeg skal få juledagene til at gå med - og jeg håber, at du også kan finde noget i dette udvalg af nyheder på hylderne.

Jeg ønsker dig en god december, en god jul og et godt nytår.

Materialer
Reservér
  • Bog

Den usynlige bog

Af Claus Lund Rosenkilde (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Udspring

Af Mikkel Jønsson (f. 1969) (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

At se lyset

Af Jay Asher (2017)
Læs mere
Reservér
  • Billedbog

Frø overnatter hos Gris

Af Max Velthuijs (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Fru Magnusson rydder op! : kunsten at få orden i et helt livs ting

Af Margareta Magnusson (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Et lyst sind er ofte en viljessag

Af Britt Bendixen (f. 1942), Iben Albinus Sabroe (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Livet i Mumidalen : mumitroldene

Af Philip Ardagh (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Jul i andre lande

Af Sofie Maria Brand (2017)
Læs mere
Reservér
  • Blu-ray

Wonder woman

Af Patty Jenkins, Allan Heinberg, Zack Snyder, Jason Fuchs, Matthew Jensen (2017)
Læs mere
Reservér
  • Dvd

Ronja

Af Hiroyuki Kawasaki, Goro Miyazaki (2017)
Læs mere