Sofie Funder Allermann med bogen Lille moskusmand
Sofie anbefaler varmt Lille moskusmand. Foto: Hillerød Bibliotekerne

Venskab i det kolde nord

Poetisk højtlæsning fra 6 år.

Jeg har altid en lang liste med bøger, jeg gerne vil læse, og det er altid en stor glæde, når jeg får tid til at læse en fra listen. Det er netop sådan en bog, der er udgangspunktet i denne anbefaling. Bogen ”Lille Moskusmand” har længe lokket fra bibliotekets hylder.

Forsiden har betaget mig, og billedet af en mand med tophue og en moskuskalv med en værktøjskasse på ryggen har pustet til min fantasi – og nu skulle det være.

”Lille moskusmand” er skrevet af Annie Bahnson og er inspireret af hendes fars fortællinger fra hans år i Nordøstgrønland. Det kolde nord danner således rammen for fortællingen om vores hovedperson; Madsen som er handy mand på en vejrstation i det kolde nord.

På vejrstationen bestemmer naturen, vejret, dagens menu og tykkelsen på ens uldne underbukser om det bliver en god dag. Så da Madsen en dag ser en flok moskusokser på Termometerfjeldet , begynder mundvandet at løbe, og Madsen kan næsten smage kokkens ”Moskusfrikadeller”.

I frikadellernes tegn dør en moskusokse, som desværre viser sig at være mor til en lille moskuskalv. Det giver Madsen en stor regnvejrssky i maven, og han beslutter sig for at tage sig af moskuskalven, som Madsen kalder Lille Moskusmand.

Sådan begynder et specielt venskab mellem en handy mand og en moskuskalv i det kolde nord.

Jeg er rørt over den poetiske fortælling om venskab, følelser og naturens gang i denne fine højtlæsningsbog. Bogens sprog sætter gang i mine indre billeder og flere gange undervejs, har jeg smilet over persongalleriet på vejrstationen og ikke mindst over Madsens lune personlighed og små remser, som er drysset ud over bogen.

Jeg hørte ”Lille Moskusmand” som lydbog gennem eReolen GO!, hvor den også er tilgængelig som e-bog.

”Lille Moskusmand” er indlæst af Benedikte Bjørn, som skaber en tryg og rolig stemning - perfekt til afslapning eller ro inden sengetid. Bogen har desuden de fineste illustrationer af Jon Ranheimsæter, som man gennem fortællingen glæder sig til at gå på opdagelse i. Disse finder du i e-bogen.

”Lille moskusmand” er oplagt til højtlæsning, hvis du leder efter noget, der vil ramme både de mindre søskende og lidt større. Bogen kan læses højt fra ca. 6 år og kan selvlæses fra omkring 9 år.

Hermed mine varmeste anbefalinger til ”Lille Moskusmand”.

Pas godt på hinanden og rigtig god læselyst

Sofie

Materialer