Uundværlige børnefilm - Stine og Tanjas favoritter

En orange kattebus, en pige fra havet og en troldekonge i en magisk labyrint, er blot nogle af de underfundige karakterer du og dine børn kan møde.

Vi har begge været opslugt af at se film helt fra barnsben, og mange af de film vi er vokset op med, er stadig favoritter den dag i dag. Andre børnefilm er blevet favoritter i voksenlivet, både fordi vi begge er udstyret med en indre Peter Pan, og fordi vi begge har børn, vi nu ser film sammen med. 

For Tanja er det særligt mindet om en kæmpe, orange kat - der også var en bus - der samlede to forladte piger op på en mørk skovvej i Japan, i filmen Min nabo Totoro, der gjorde inddtryk langt ind i voksen livet. Og Stine husker kuldegysningerne ved at se et lille rumvæsen blive reddet af en flok børn på cykler i flugt over en stjerneklar nattehimmel i E.T.  

Filmglade børnebibliotekarer

Film kan noget helt særligt, når historie, billeder og musik går op i en højere enhed, og efterlader os med en oplevelse af at have været en del af noget helt særligt, måske endda en anden verden, eller en anden persons liv. Det er disse oplevelser vi gerne vil være med til at give Hillerøds børn, og derfor kan du sende ungerne i Torsdagsfilmklub i Stemningen på Hillerød Bibliotek, hvor vi står klar med popcorn, hygge og håndsprit - og selvfølgelig en ordentlig portion filmglæde! 

Her kan du se hvornår og hvordan dit barn kan deltage i Torsdagsfilmklubben. Vi glæder os til at åbne dørene til Stemningen, og byde børnene ind i filmens magiske verden!

Til filmhygge derhjemme: