Sofie anbefaler finurlige børnebøger

​Måske har du ligesom jeg med stor fornøjelse læst Hella Joofs bøger til voksne og er blevet betaget af hendes finurlige sprog og syn på livet. Hella Joof skriver også børnebøger og hendes serie om ”Snitten & Kis” giver grin og stof til eftertanke for både børn og voksne.

I serien om ”Snitten & Kis” findes to bøger til højtlæsning for børn fra 5-10 år. Den første bog hedder ”Snitten og Kis – Frygt og bæven og en mand på strømpesokker” og anden bog hedder ”Snitten og Kis - Den hellige vorte og en elendig kop te”.

Inspirationen til serien om ”Snitten & Kis” fik Hella Joof på en gåtur, hvor hun mødte en mor, som kom cyklende med en lille dreng på en ladcykel. Idéen til serien opstod, da Hella Joof hører moren sige:

”Jo, skat, det lyder som en smaddergod idé, selvfølgelig skal vi lave sæbebobler og varm kakao, bare du lover ikke at kalde mig en røvkommode.”

I bøgerne møder vi drengen Snitten og hans mor Kis. Snitten er adopteret og har et meget tæt forhold til sin mor Kis. Snitten er en temperamentsfuld, bestemt og følsom dreng, som kan smække med døren og samtidig elsker at blive nusset på armen.

Bøgerne om Snitten & Kis lægger op til dialog, og Hella Joof hjælper jer på vej i oplæsningen ved at stille spørgsmål, som kan få samtalen i gang om emner som jalousi, kærlighed, og venskab.

Bøgerne er illustreret af Cato Thau-Jensen, og de flotte og detaljerede tegninger får man lyst til at gå på opdagelse i og tale om. På mange måder minder Snitten og Kis-bøgerne mig om stemningen i tv-programmet ”Bullerfnis”, som italesatte børns undren og følelser uden at tale ned til dem.

Hermed mine varmeste anbefalinger til Hella Joofs krøllede hjerne og humor i bøgerne om ”Snitten & Kis”.

Rigtig god læselyst.